A háromszoros olimpiai bajnok a riói ötkarikás játékokon világ- és olimpiai rekorddal szerzett aranyérmet, azonban most nem sikerült neki az első helyet megkaparintani. A verseny után édesapja vigasztalta a kiváló sportolót.

Hosszú István nagyon csalódott volt, amiért lányának ezúttal nem sikerült a dobogón végeznie – írja a Blikk.

„Összegyűltünk családilag, a nővéremékkel és Katinka unokatestvérével közösen néztük nálam a 400 vegyes döntőjét. Úgy láttam, hogy a lányom túlságosan erősen kezdte a futamot, a végére pedig elfogyott az ereje. Sajnos, rossz időt úszott” – nyilatkozta a Blikknek Hosszú István, aki telefonon beszélt gyermekével a finálét követően.

400 vegyesen az ötödik helyen ért célba Fotó Derencsényi István MÚSZ

Mit is mondhattam volna neki, minthogy fel a fejjel, Katinka! Nincs semmi gond, így is nagyon szeretlek. Tudja, hogy még van esélye a javításra, a többi számában ezerrel küzd majd azért, hogy érmet szerezzen. Nagyon drukkolunk neki itthonról” – tette hozzá biztatva az édesapa.

Mint ahogy arról beszámoltunk, Hosszú Katinka 400 méter vegyesen az ötödik, míg Mihályvári-Farkas Viktória pedig a hatodik helyen végzett. Az Iron Lady számára még nincs minden veszve, ugyanis 200 vegyes, pillangó és hát számokban még bizonyíthat.