Az emberiség zeneszerzője: Bach – Madarász Iván előadása

Az eseményen közreműködik: Farkas Olívia csellóművész (MÁV Szimfonikus Zenekar).Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2023.03.27.
előadás, Bach, Madarász Iván

Ha van név, amely az egész földgolyón ismert és amelyet ebben az ezer módon széttagolt világunkban: vallásosak, hitetlenek, nemes vagy nem nemes zenét kedvelők részéről egységesen hódolat illet, ez Bach. Bár a család sokgenerációs muzsikus dinasztia, nem kell kimondani a keresztnevet, mindenki Johann Sebastianra gondol. Bár Bach német és protestáns, a keresztény, lutheránus szakrális zene legnagyobbja, vagyis elkötelezett alkotó, ő mégis az egyetemes emberiség zeneszerzője.

Az-emberiseg-zeneszerzoje-BACH
Fotó: Facebook

Ebben az előadásban Bach zenéje egyetemes voltának egy speciális vonásáról lesz szó. Arról, hogy Bach az operát kivéve korának minden műfajában alkotott, a sok-sok műfajban, a legkülönbözőbb hangszerek használatában egy nagyon is egységes zenei nyelv, zenei gondolkodás nyilvánul meg. Ezt a szinte hangszerek feletti, „abszolút zenei” nyelvet mutatja be az előadás, nemcsak teoretikusan az értelemhez, hanem csellóművész interpretálásában a fülhöz és talán a szívhez is szólóan.

A belépés ingyenes, de a részvételhez előzetes regisztráció szükséges. Regisztrálni a [email protected] e-mail-címen vagy a (06-1) 411-5011-es telefonszámon lehet a résztvevők létszámának megadásával. 
Időpont: március 27., 18.15
Helyszín: Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Zenei Gyűjtemény (1088 Budapest, Ötpacsirta u. 4.)
 

 

Top hírekHírlevél-feliratkozás