RETRO RÁDIÓ

Elindul az állami kazán- és kályhaprogram, hitelmoratóriumot kapnak a gazdák, marad a rezsicsökkentett ár





Ha Brüsszel nem változtat stratégiáján, akkor októbertől háborús gazdasági helyzetre kell felkészülnie Európának. Egyebek mellett erről is beszélt Orbán Viktor szokásos heti rádióinterjújában. Vasárnap Nagy István agrárminiszter bejelentette: rendkívüli segítséget kaphatnak a gazdák.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.07.31.
támogatások

„Oroszország nélkül nem tudunk energiához jutni, ezért tűzszünetre, béketárgyalásra van szükség, ebben Amerikának kulcsszerepe van” – mondta Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A miniszterelnök azt is hangsúlyozta: a rezsicsökkentett ár az átlagfogyasztásig minden magyar családnál megmarad és ezzel minden magyar család ezután is spórol a piaci árhoz képest a villanyszámláján és a gázszámláján is.

A kormányfő arról is beszélt, hogy ma a rezsicsökkentésnek köszönhetően egy magyar család az átlagfogyasztás szintjéig az áramszámlán spórol havi 56 ezer, a gázszámlán pedig 146 ezer forintot.

200 ezer forintot spórol egy magyar család az áram- és gázszámlán havonta – Fotó: Facebook

5 százalékos marad a lakásépítés áfája

„Lehet úgy politikát csinálni, hogy a miniszterelnök és kormánya kiáll a nép elé, és közli, hogy ez a helyzet, vészeljük át együtt ezt a helyzetet. Ilyen volt a 2010 előtti baloldali kormány Magyarországon. Tétlenül nézte, hogy az egekbe szöknek a rezsiárak. Mi ezt nem akarjuk – mondta a miniszterelnök. – Ezért a kormány kidolgozott egy tervet. Harcolni fogunk a recesszió ellen, harcolni fogunk a munkahelyekért, harcolni fogunk azért, hogy ne essen vissza a családok életszínvonala. A csökkentett lakásáfát további két évig meghosszabbítottuk” – mondta.

Segítséget kapnak a gazdák

Az agrárium gyors megsegítésére öt pontból álló intézkedési tervre tett javaslatot az Aszály Veszélyhelyzeti Operatív Törzs – jelentette be vasárnap közösségi oldalán Nagy István agrárminiszter.

„Magyarországot történelmi aszálykár sújtja. A kormány és az agrártárca minden lehetséges eszközzel támogatja a termelőket ebben a rendkívüli helyzetben” – mondta a miniszter.

1. Hitelmoratórium beruházási és forgóeszközhitelekre 2022.09.–2023. vége

2. 3 milliárd forintos takarmányszállítási támogatási keret

3. Öntözőművek támogatására 1,4 milliárd forintos többletforrás

4. A termelők rendkívüli vízhasználati igényüket újra benyújthatják

5. A biztosítók felgyorsítják az aszálykárok felmérését és kifizetését

Elindul az állami kazán- és kályhaprogram

„Segítenünk kell az embereknek, hogy le tudjanak jönni a gázról, ott, ahol erre van lehetőség. Újraindítjuk a Mátrai Erőmű már leállított termelőkapacitásait. A tűzifakivitelt betiltottuk. Meg kell vizsgálni, hogy újra tudjuk-e nyitni a barnakőszénbányáinkat. Az erdőgazdaságoknak pedig előírtuk, hogy vizsgálják meg, hogyan lehetne több tűzifát kitermelni” – mondta Orbán, majd arról is beszélt, elindul az állami kazán- és kályhaprogram, amelynek részleteit Palkovics László miniszter dolgozza ki.





Ezeket olvastad már?
Máthé Zsuzsa: ma több gyermek él rabszolgasorban, mint valaha!

Máthé Zsuzsa: ma több gyermek él rabszolgasorban, mint valaha!

Bejelentést tett a Lidl és az Aldi: mindenkit érint, aki még megy boltba karácsony előtt

Bejelentést tett a Lidl és az Aldi: mindenkit érint, aki még megy boltba karácsony előtt

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás