A nemzetközi sajtó kiemelten foglalkozik Orbán Viktor Amerikai Konzervatív Unió nyári konferenciáján elhangzott nyitóbeszédével. A Dallasban tartott rendezvényen a magyar kormányfő megosztotta az amerikai konzervatívokkal a siker kulcsának legfőbb szabályát:

Orbán Viktor a beszéde során érintette a nemzetközi politikai világot is lázban tartó legfontosabb kérdéseket. Így szót ejtett a háborúról, a migrációról, a családvédelemről és a gender-őrületről is elmondta a magyar álláspontot. A beszéd során többször is előfordult, hogy a hallgatóság álló ovációban tört ki.

A beszéddel nem csak a CNN, a BBC és a német Frankfurter Allgemeine Zeitung foglalkozott, hanem az legolvasottabb osztrák hírportál, a Kronen Zeitung is megosztotta olvasóival Orbán Viktor gondolatait. A cikk kiemelten foglalkozik a kormányfő azon mondatával, miszerint: „több vadászra van szükségünk. Kevesebb nőimitátort, több Chuck Norrist.

Az osztrák olvasók is méltatták Orbán Viktor érdemeit

Az írás alatt az olvasók komment formájában mondhatják el egy adott témáról a véleményüket. A cikk megjelenésének első órájában közel száz hozzászólás érkezett, amelyek túlnyomó többségben méltatták Orbán Viktor eszmefuttatását. A Ripost a kommentekből szemezgetett:

@Viribus: Egy európai politikus, aki előrelát, és a saját népének érdekeit nézi. Talán elcserélhetnénk érte Nehammert (az osztrák kancellár – a szerk.) vagy még inkább von der Leyent ( az Európai Bizottság elnöke – a szerk.)

@Frischfromm: Teljesen igaz Orbán úr. Csak így tovább!

@ Grenzschutzjetzt: Mindig felüdülés egy olyan politikust hallgatni, aki a népe oldalán áll.

@ Kroenchen: Az egyetlen európai politikus, akiért nem kell az embernek szégyenleni magát.

@ Literat: Orbán igazi dilemmája: Nincs igaza semmiben, sehol, semmikor.

@Folkvar: Orbán a jelenkor Chuck Norrisa. Jelentősen eltér a politikailag korrektnek tartott gendercsillagoktól.

@ Superslot77: Orbán egészen elől van nálam azon a listán, hogy ki legyen az osztrák kancellár.

@BlauerSigfried: Nehammer úr, nézzen és figyeljen!