RETRO RÁDIÓ

Németh Szilárd: a jövő évi költségvetés arra koncentrál, hogy a háború árát ne a magyar családok fizessék meg





A jövő évi költségvetésben arra koncentrálnak, hogy a háború árát ne a magyar családok fizessék meg, ezért hozták létre a büdzsén belül a rezsivédelmi és a honvédelmi alapot - fejtette ki Németh Szilárd rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos a M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.



Megosztás
Szerző: metropol
Létrehozva: 2022.06.15.
döntés

Felhívta a figyelmet arra, hogy a rezsicsökkentés eredményeinek megvédéséhez „nagyon nagy pénzre” van szükség, hiszen a lakosság a rezsicsökkentés eredményeként jelenleg 115 forintért kapja köbméterenként a gázt, szemben a piaci 565 forintos árral, míg a villany esetében 37 forintot fizetnek az emberek, a piacon pedig 140 forint fölött van az ár. Hangsúlyozta: a rezsicsökkentés következtében az elmúlt tíz évben 2300 milliárd forint maradt az embereknél. Ezzel szemben - folytatta - 2002 és 2010 között ezt pénzt a külföldi tulajdonban lévő energiacégek „hordták ki az országból”.

Azt, hogy Budapest csatlakozna az energiatakarékossági sprintnek nevezett „brüsszeli kezdeményezéshez”, Németh Szilárd úgy kommentálta: ez egy „fedőakció”, mert valójában arról van szó, hogy ne legyen védett piac az egyetemes szolgáltatás, ne lehessen rezsicsökkentést bevezetni, és jól ki lehessen „zsebelni” az embereket.

Magyarország ma garantálja azt, hogy az emberek megfizethető módon és biztonságosan jutnak hozzá energiához - mondta a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos. Úgy fogalmazott: Magyarországon az embereknek nem kell azon törni a fejüket, hogy majd „mécsessel fognak fűteni, kevesebbet kelljen világítani, és majd kirázzák a ruhájukat mosás helyett”.

A kormánybiztos komoly büntetéseket helyezett kilátásba a cégeknek az extraprofitadó áthárítása esetére. A kormánypárti politikus az interjúban úgy fogalmazott: „nagyon komoly büntetések” lesznek abban a tekintetben, hogy „jó néhányan” „nekiugrottak” az extraprofitadónak, és azt mondták, hogy ezt „jól ráterhelik az emberekre”.

„Mi meg azt mondjuk, hogy nem, nem így lesz, hanem ezért komoly büntetések fognak járni mindenki számára” - jelentette ki, hozzátéve, hogy ezek büntetések is a rezsivédelmi alapba mehetnek majd.





Ezeket olvastad már?
Máthé Zsuzsa: ma több gyermek él rabszolgasorban, mint valaha!

Máthé Zsuzsa: ma több gyermek él rabszolgasorban, mint valaha!

Bejelentést tett a Lidl és az Aldi: mindenkit érint, aki még megy boltba karácsony előtt

Bejelentést tett a Lidl és az Aldi: mindenkit érint, aki még megy boltba karácsony előtt

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás