Így a felöltőkártyás villanyórásoknak nem kell napi felhasználási limiteket számolgatni. Ehelyett az éves kedvezményes mennyiség elérésig „rezsicsökkentett” áron tudják felölteni a kártyáikat, és majd csak azután kell „lakossági piaci árat” fizetni.

Most már nem kell napi felhasználási limitet számolgatnia a feltöltőkártyásoknak /FOTÓ: DÉLMAGYARORSZÁG

A változtatás lényege tehát, hogy a feltöltőkártyás mérővel rendelkezőknek nem kell egy-egy feltöltésnél napi felhasználási limiteket számolgatni, hanem alapból rezsicsökkentett áron tölthetik fel a kártyát, egészen addig, amíg el nem érik az éves, kedvezményesen igénybe vehető mennyiségi határt (2 523 kWh), és majd csak azt követően kell a magasabb, lakossági piaci árat fizetniük.

Az MVM az oldalán is tájékoztat minderről, de kitér arra is, hogy a módosított elszámolási rendszer bevezetése szeptemberben várható, az addig lakossági piaci áron feltöltött mennyiségeket visszamenőlegesen kompenzálni fogja a cég. Erről az érintett ügyfeleket írásban kiértesítik.

Érdemes minimalizálni az augusztusi feltöltések számát

A módosítás bevezetéséig az MVM javasolja, hogy az ügyfelek a lehető legkisebb szükséges mennyiséggel töltsék fel a mérőórát, vagy minimalizálják az augusztusi feltöltések számát, vagy ha esetleg a mérőben lévő mennyiség elegendő, javasolják, hogy a következő töltéssel várjanak szeptemberig. A változtatás sokakat érint, mivel több olyan háztartás van, ahol a villanyóra feltöltőkártyával működik. Nem csak a szegényebb családoknál ilyen a rendszer, több főbérlő is így próbálja megakadályozni a kiadott lakásnál, hogy a bérlője óriási számlákat hagyjon maga után.