RETRO RÁDIÓ

Márki-Zay Péter szerint Soros György egyetlen migránst sem hozott Magyarországra





Márki-Zay Péter több interjúban is meglepő dolgokat állított Soros Györgyről. Máris a baloldal kottáját fújja?



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.10.25.
botrány

Márki-Zay egy interjúban azt mondta, hogy Soros nem akart és most sem akar migránsokat behozni Magyarországra, miközben köztudomású hogy az amerikai milliárdos nagyon sok bevándorlási nyilatkozatot tett az elmúlt években és több, hazánkban is aktív bevándorláspárti szervezetet támogat az alapítványain keresztül, sok-sok millió dollárral.

Márki-Zay Péter nemrég interjút adott egy baloldali amerikai csatornának a CNN-nek is, ahol ő maga ismerte be, hogy hatalomrajutása esetén be fogja engedni a migránsokat Magyarországra.

2021. augusztus 10-én Márki-Zay Péter jelenlegi baloldali miniszterelnök-jelölt interjút adott egy baloldali celebnek, a korábban az RTL Klub Való Világ című műsorában szereplő VV Zsoltnak.

Mondta ezt miközben köztudomású, hogy több Magyarországon tevékenykedő, Soros György által is támogatott szervezet ügyködik a migránsok behozatalán - írja a Ripost.

Ilyen például: Menedék – Migránsokat Segítő Egyesület, Amnesty International Magyarország, Társaság a Szabadságjogokért (TASZ), Magyar Helsinki Bizottság. Ezeket a bevándorláspárti szervezeteket Soros a Nyílt Társadalom Alapítványokon (Open Society Foundation-OSF) keresztül finanszírozza. A 2015-ben kezdődő migrációs válság első szakaszában hozzávetőlegesen 400 ezer illegális migráns áramlott be Magyarország területére, az ide jövő migránsokat pedig aktívan segítették Soros már említett hazai szervezetei, amelyek eközben számtalan bevándorláspárti nyilatkozatot tettek.

Márki-Zay nyilvánvalóan egy forgatókönyv szerint eljárva ezután a radikális baloldali CNN csatornának adott interjút, ahol beismerte, hogy be fogja engedni a migránsokat Magyarországra, mégha ezt az állítást valamiféle érzelmes szószba is próbálta meg belecsomagolni.. Szó szerint ezt mondta: „Amiben én változtatnék, az lényegében a gyűlöletkampány felszámolása és az emberséges bánásmód a menekültekkel szemben, akárhonnan is érkezzenek hozzánk.”

Mintha a baloldali miniszterelnökségnek ez lenne az alapfeltétele, hiszen ne feledjük Karácsony Gergelynek is hasonló álláspontot kellett elfoglalnia a migránskérdésben - írja a Ripost.

Karácsony a német liberális Die Zeitnak adott interjújában jelentette ki, hogy „a menedékkérők jogainak a biztosítása erkölcsi kötelességük„ és a programjuk része is, de ezt egyetlen plakátra sem fogják ráírni, mert „ezzel nem nyerhetik meg a választást”.

Márki-Zay ezt a gondolatot tovább víve, október 23-i beszédében újra csak Soros Györgyöt kezdte védeni, megint csak letagadva az amerikai milliárdos szerepét a migránsok betelepítésében.

És persze újra csak Gyurcsány Ferenc védelmére kelt. Azt a Gyurcsányt védte meg, aki néhány éve saját kezűleg akarta lebontani a határvédő kerítést. Márki-Zay szó szerint ezt mondta:

„Hazugságkampányok fognak elkövetkezni, hogy migránsbetelepítéssel, áremeléssel és Gyurcsánnyal fognak vádolni bennünket azok, akik 12 év alatt nem tudtak semmit rábizonyítani Gyurcsány Ferencre (...) miközben Soros Györgyről még egyetlenegy migráns betelepítését sem tudták bebizonyítani„.





Ezeket olvastad már?
Újabb benzinárstop jöhet? A kormány vizsgálja a benzinárat

Újabb benzinárstop jöhet? A kormány vizsgálja a benzinárat

Krausz Ferenc Nobel-díjas tudósunk is kitöltötte a Zöld-párbeszéd kérdőívet

Krausz Ferenc Nobel-díjas tudósunk is kitöltötte a Zöld-párbeszéd kérdőívet

Magyarországra érkezik a latin filmsztár, nem akárhol látható

Magyarországra érkezik a latin filmsztár, nem akárhol látható

Elege lehetett a kutyakakiból egy újbudai lakónak, sajátos módszert vethetett be a négylábúak ellen

Elege lehetett a kutyakakiból egy újbudai lakónak, sajátos módszert vethetett be a négylábúak ellen

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás