Itt vannak a nemzeti konzultáció részletes eredményei





1 millió 423 ezren töltötték ki a járvány utáni életről szóló nemzeti konzultációs kérdőívet, a kormány most részletesen is beszámolt a 14 kérdésre adott válaszok eredményeiről.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.09.14.
eredmények

Szeretnénk köszönetet mondani mindenkinek, aki részt vett a járvány utáni életről szóló nemzeti konzultációban. Az eredmények alapján olyan döntések születnek majd, amelyek nagy és érezhető segítséget jelentenek több millió embernek. A kormány ezeket a döntéseket már előkészítette és hamarosan meg is hozza” – írták a kormany.hu oldalon.

  • A válaszadók 96 százalék ért egyet azzal, hogy veszélyesebb korszak kezdődött, Magyarországot meg kell erősíteni.
  • A válaszadók 94 százaléka szerint a lehető leggyorsabban meg kell emelni a minimálbért, 98 százalékuk pedig fontosnak tartja, hogy a családtámogatások, a nyugdíjak és a munkát terhelő alacsony adók alkotmányos védelmet kapjanak.
  • Ugyanakkor 99 százalék szerint el kell érni, hogy Európában Magyarországon legyenek a legalacsonyabbak a munkát terhelő adók.
  • A konzultálók 95 százaléka támogatja, hogy a gyermeket nevelő szülők kapják vissza a 2021. évben befizetett adójukat az átlagbér adószintjéig, 91 százalékuk szerint pedig a hitelmoratóriumot a rászorulók számára meg kell hosszabbítani.
  • A véleményt formálók 98 százaléka nyilatkozott úgy, hogy Magyarországnak minden vitában ki kell állnia az érdekeiért, 99 százalék pedig egyetért azzal, hogy a multinacionális nagyvállalatok fizessék meg a környezetromboló tevékenységük árát.
  • A válaszadók 97 százaléka helyesnek tartja, hogy a törvény korlátozza a gyermekekre irányuló szexuális propagandát, 98 százalékuk szerint pedig Magyarországnak ellent kell állnia a Soros-szervezetek nyomásgyakorlásának.
  • A konzultálók 97 százaléka szerint szükség van az egészségügyi vízum előírására, ha valaki járvány sújtotta országból akar beutazni Magyarországra.
  • Ugyanakkor csaknem minden válaszadó, a konzultálók 99 százaléka utasítja el a migránsok kötelező szétosztását, vagyis csaknem mindenki egyetértett azzal, hogy nem lehet rákényszeríteni a migránsokat egyetlen országra sem.
  • Továbbá 98 százalék szerint a járvány utáni első két évben „járványügyi migránsstopra” van szükség, és 94 százalék támogatja magyar vakcinagyár létrehozását - sorolják az eredményeket.
  • „Az eredmények alapján olyan döntések születnek majd, amelyek nagy és érezhető segítséget jelentenek több millió embernek. A kormány ezeket a döntéseket már előkészítette és hamarosan meg is hozza” - fogalmaznak a kormany.hu-n.

    IDE KATTINTVA nézheted meg az összes többi kérdést, és a rájuk adott válaszok százalékos arányát is a kitöltők között.

     





    Ezeket olvastad már?
    Máthé Zsuzsa: ma több gyermek él rabszolgasorban, mint valaha!

    Máthé Zsuzsa: ma több gyermek él rabszolgasorban, mint valaha!

    Bejelentést tett a Lidl és az Aldi: mindenkit érint, aki még megy boltba karácsony előtt

    Bejelentést tett a Lidl és az Aldi: mindenkit érint, aki még megy boltba karácsony előtt

    Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

    Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

    Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

    Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

    Top hírek





    Ezek is érdekelhetik



    Hírlevél-feliratkozás