A baloldal oltásellenes, különösen Gyurcsány Ferenc és pártja, a Demokratikus Koalíció” — mondta Gulyás Gergely. Hozzátette: ezzel nemcsak az ország érdekével ellentétesen cselekszenek, de az emberek életével is játszanak.

„A baloldal nemcsak a rendkívüli jogrend ellen lépett fel, de az oltási akciótervet is kritizálja. Ennek nem lehet más oka, mint hogy úgy gondolják: ha a járvány elhúzódik, akkor jobb esélyük van a hatalom megszerzésére” — mondta el a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatóján.

Gulyás Gergely kormányinfó

Gulyás Gergely: A baloldal oltásellenes, különösen Gyurcsány Ferenc és pártja, a Demokratikus Koalíció (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Oltásügyben nincs helye politizálásnak

A politikus az elmúlt hetek legszomorúbb közéleti fejleményének nevezte, hogy baloldali polgármesterek tömegesen hívnak fel a Magyarországon bevizsgált és engedélyezett oltóanyagok bojkottjára. Ez elfogadhatatlan! — hangsúlyozta a miniszter.

Ahogy arról korábban a Metropol is beszámolt, a baloldal fel akarja használni a vírust politikai haszonszerzésre. Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója szerdán videónyilatkozatában kijelentette: Itt az ideje, hogy végre a baloldal is megértse, oltásügyben nincs helye politizálásnak, itt emberéletekről van szó”.