Akár február is lehetne, már amennyiben nem a naptárt nézzük, hanem csak kitekintünk az ablakon. Hiába vagyunk már túl a húsvéti ünnepeken és virágoznak a gyümölcsfák, a tavaszi időjárás várat még magár egy-két napot.

Csütörtök reggel az ország több részén is hatalmas pelyhekben hull a hó.

Az Országos Meteorológiai Intézet előrejelzése szerint napközben egy felhőtömb halad kelet felé, illetve gomolyfelhők is képződnek, de a legtöbb helyen több órára kisüt a nap. Több helyen – délnyugaton kisebb eséllyel – alakulhat ki zápor, hózápor, esetleg zivatar is lehet. Emellett reggel az Észak-Dunántúlon havazhat is. Késő délután, estefelé megszűnik a csapadék, a felhőzet is jelentősen csökken. Az északnyugati szél ismét nagy területen erősödik meg, néhol viharossá is fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 11 fok között alakul. Késő estére –1 és +4 fok közé csökken a hőmérséklet.

Pénteken már sok napsütésre számíthatunk, melyet kevés gomoly-, majd egyre több fátyolfelhő zavarhat. Csapadék nem várható. A déli, délnyugati szél megélénkül, főként a Dunántúlon több helyütt megerősödik. A maximum-hőmérséklet 10 és 17 fok között alakul.