Ma erősen megnövekvő gomolyfelhőkből reggel a középső és az északi tájakon, kora délután a keleti vidékeken kell számítani záporra, zivatarra. NÉHOL JÉGESŐ ÉS FELHŐSZAKADÁS IS LEHET. Délen a legkisebb az esély csapadékra. Az északnyugatira forduló szél megerősödik, zivatarok környezetében viharossá fokozódik. 29-35 fok között alakul a hőmérséklet – északnyugaton már megszűnhet a hőség.

Vasárnap gyakran lesz gomolyfelhős az ég, és északon, északnyugaton több helyen, délen néhol fordul elő zápor, zivatar. Eleinte a délnyugati szél lesz élénk, majd estétől ismét az északnyugati szél erősödik meg. 30-39 FOK KÖZÖTTI FÜLLEDT MELEG IDŐ VÁRHATÓ.

Orvosmeteorológiai szempontból most egy gyenge hidegfronti hatás terheli szervezetünket, mely leginkább a szív-és érrendszeri megbetegedésben szenvedőket és időseket viselheti meg. Mivel záporok és zivatarok is kialakulhatnak, ezek környezetében az arra érzékenyek feszültebbek, idegesebbek lehetnek, romolhat a koncentrációképességük, ami a balesetveszélyt is fokozza. A megfigyelések szerint a frontra érzékenyeknél a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő, görcsös fejfájás alakulhat ki. A krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek.