Filter, story, Onlyfans, te tudod mit takarnak ezek a netes szlengek?





Azok számára, akik nem használják a felkapott platformokat nem feltétlen érthető mit jelentenek egyes kifejezések, mint például a hastag, vagy streakel.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.02.10.
netes kifejezések

Felgyorsuló világunkban már minden az internet és a közösségi média körül forog. Már nem csak a fiatalok körében elterjedt a net használat, ám ők azok, akik a legtöbbet használják a közösségi felületeket és profin értenek hozzá. Számukra nem is jelentene nehézséget az itt felsorolt kifejezések jelentése, most azoknak próbálunk segítséget nyújtani, aki nem érti gyermeke miért fotózza le a vacsoráját, vagy miért nem szabad, hogy a „láng eloltódjon” vagy miért akarja a „sztorijába” kitenni a nyaraláson készült képeket.

Fotó: Shutterstock

Filter: Ezek olyan segédeszközök, amikkel feljavíthatod a fotód minőségét, vagy akár új színeket és álarcokat, vagy torzításokat helyezhetsz el a képeken. Később már mozgó filterek is ellepték a netet, amiken akár a saját arcunkat tudjuk megöregíteni, vagy ha kinyúltjuk a nyelvünket kutya fejünk lesz a fotón.

Screenshot: magyarul képernyőfelvétel, van belőle fotó és videó is, telefonon különböző gombnyomások kombinációjával indíthatod el. Hogyha a közösségi médiát böngészve megtetszik neked valami, csak screeneld le és már tovább is küldheted barátaidnak és megmarad neked a felvétel akkor is, hogyha már lejár mondjuk a sztori. A Snapchat alkalmazást azért kedvelik sokan, mert ott ha képet küldesz magadról másnak, kijelzi, hogyha lescreenelték, így megtudhatod kiben bízhatsz és kiben nem.

Streak: Snapchaten, hogyha mindennap egy adott ismerősöddel küldtök egymásnak minimum oda vissza egy-egy képet, akkor egy láng emoji jelenik meg a neveitek mellett és egy szám, hogy hány napja tart a szériátok. Ha 24 órán belül még valamelyikőtök nem küldött képet, nála megjelenik egy homokóra jel a társa neve mellett, ez figyelmezteti, hogy nincs már sok ideje arra, hogy küldjön képet és ne szakadjon meg a streak.

Story: Mind az Instagramnak, mind a Snapchatnek van egy olyan funkciója (később a Facebook is átvette), ahol videót vagy képet oszthatsz meg arról, hogy mi történt jelenleg veled, ezt 24 órán keresztül bármelyik ismerősöd láthatja, viszont egy nap leteltével eltűnik és nem lesz elérhető.

Onlyfans: Az Onlyfans 2016-ban indult, de igazán a tavalyi év során lett felkapott. Ezen a platformon havidíjért cserébe tekinthetjük meg mások profilját. Aki egyből esetleg 18 karikás oldalnak gondolná, megnyugtatjuk, nem csak ilyen tartalmak vannak rajta. Azonban sokan vannak, például Youtuber-lányok, vagy sportolók, akik „különleges” képeket osztanak meg magukról, és emberek tömegei fizetnek érte, hogy láthassák a hétről hétre megújuló fotómontázsokat.

Donatelés: a különböző videó megosztó felületeken élőadás közben vagy forgatások előtt is megtehetik a nézők, hogy különböző összegű ajándékokat küldenek az előadónak, aki ezekért cserébe különböző dolgokat csinál. Van olyan, amikor csak a teljesítményét jutalmazzák de olyan is, amikor akár 200 dollárt ajánlanak fel az influenszer javára követői, cserébe pedig azt várják, hogy élőadásban kopaszra nyírja magát.

Live: élő videó megosztás, mindegyik felkapott közösségi média felületen van már lehetősége a felhasználóknak erre, ahol vannak akár a telefonjukkal akár a webkamerájukkal bejelentkeznek és addig beszélnek a kamerának, vagy videóznak valamilyen eseményt, ameddig le nem állítja a felvételt a készítője. A live során kérdéseket tehetnek fel a nézők, amiket lát is a videózó fél és általában válaszol is rájuk.





Ezeket olvastad már?
Mesterséges intelligencia által kreált modelleknek rendeznek szépségversenyt

Mesterséges intelligencia által kreált modelleknek rendeznek szépségversenyt

Óriási bejelentést tett a NASA: megtörtént az újabb történelmi holdra szállás

Óriási bejelentést tett a NASA: megtörtént az újabb történelmi holdra szállás

5 hétköznapi jel, ami arra utal, hogy Téged is raboltak már el ufók

5 hétköznapi jel, ami arra utal, hogy Téged is raboltak már el ufók

Csupán ezek az emberek élhetik túl a 2023-as világvégét: aggasztó számokat közölt az időutazó

Csupán ezek az emberek élhetik túl a 2023-as világvégét: aggasztó számokat közölt az időutazó

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás