RETRO RÁDIÓ

Nincs autód? Pattanj be bármelyikbe!





Akár percenként 60 forintért is autózhatunk a budapesti utakon úgy, hogy se tankolnunk nem kell, sem az amortizációval nem kell foglalkoznunk. Az autómegosztók kínálata egy szempillantás alatt elérhető az applikációkon keresztül és használata is egyszerű.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2020.09.14.
béreld ki

Ami évekkel ezelőtt még elképzelhetetlen lett volna, ma már nem csak, hogy valóság, de talán a jövő forradalmi megoldása is lehet. Akinek nincs autója vagy nem szeretne fenntartani sajátot és ódzkodik a tömegközlekedéstől, annak tökéletes megoldás az autóbérlés.

Sorban állnak a kegyeinkért (MTI Fotó: Máthé Zoltán)

Csak 1-2 mozdulat a mobilunkon

Csak a kiválasztott szolgálató applikációját kell letöltenünk a telefonunkra, és máris indulhat a kocsivadászat. A térképen láthatjuk, milyen messze vannak tőlünk a szabad autók, amiket egy jól irányzott koppintással máris lefoglalhatunk.

Amint odaértünk a kocsihoz, az applikáció utasításait követve máris bepattanhatunk és indulhatunk is. A nehézséget legfeljebb a belvárosi parkolóhelyek keresése okozza. Ha viszont ezt a feladatot is megugrottuk, egy újabb érintéssel már el is köszönhetünk a kocsitól, hogy valaki más használhassa utánunk.

Olcsóbb, mint a taxizás

10 perc ára 600 forint, 20 percé 1200 forint a legolcsóbb kocsival – ez pedig kevesebb, mintha taxival megyünk. Persze túl nagy dugóba nem érdemes keveredni, mert nekünk ketyeg a percdíj...

Gyorsan foghatunk magunknak autót (Fotó: MTI/Kovács Attila)

A napi bérlés is lehetséges

Főleg a forgalmasabb, belső kerületekben találhatóak az autók, de a szolgáltatók terjeszkednek a külváros felé és már Újpesten, Óbudán vagy akár az Örs Vezér terén is parkoltatják a flotta darabjait. Sőt, a reptérre vagy akár a Lupára is kiautózhatunk és már a percdíjak mellett a napi bérlés is elérhetővé vált.

A legolcsóbbak

A Mol Limo kis, kétszemélyes Smartja már 60 forintért is bérelhető percenként, de a négyszemélyes is 68 forint, akárcsak a flotta Kia Picanto és Volkswagen Up és eUp modelljei. A GreenGo csak elektromos járműveket kínál, ezek a Volkswagenek minimálisan 65 forintba kerülnek. Az amúgy a magasabb kategóriára építő Share Now-nál a legolcsóbb díjszabása 79 forint/perc, amiért akár egy háromajtós Minit is vezethetünk. Ugyanez a modell egyébként az úgynevezett SN Pass25 előfizetéssel - és a Smart modellek is - már 60 forintért is elérhetőek és minden egyéb modell is 25 százalékos percdíjkedvezménnyel bérelhető. Az ár természetesen minden esetben attól is függ, előfizettünk-e a szolgáltatásért vagy csak alkalmi felhasználók vagyunk és attól is, hogy milyen kategóriájú négykerekűt választunk.





Ezeket olvastad már?
Mesterséges intelligencia által kreált modelleknek rendeznek szépségversenyt

Mesterséges intelligencia által kreált modelleknek rendeznek szépségversenyt

Óriási bejelentést tett a NASA: megtörtént az újabb történelmi holdra szállás

Óriási bejelentést tett a NASA: megtörtént az újabb történelmi holdra szállás

5 hétköznapi jel, ami arra utal, hogy Téged is raboltak már el ufók

5 hétköznapi jel, ami arra utal, hogy Téged is raboltak már el ufók

Csupán ezek az emberek élhetik túl a 2023-as világvégét: aggasztó számokat közölt az időutazó

Csupán ezek az emberek élhetik túl a 2023-as világvégét: aggasztó számokat közölt az időutazó

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás