A DailyStar egy vicces összeállításban mutatta meg az autósoknak, hogy Angliában nem is olyan rossz a sofőrök dolga, mivel világszerte vannak kifejezetten furcsa törvények, amikkel szabályozzák az autótulajdonosokat.

Íme pár, majdnem logikus és egészen eszement regula:

USA:

  • A kaliforniai San Franciscóban igazán különleges előírás van, hiszen tilos használt fehérneművel szárazra törölni az autókat.
  • Az állatvédelem korunk egyik legfontosabb kérdése, de így is indokolatlan, hogy Alaszkában nem szabad kutyát kötni az autók tetejére, hiszen mégis ki kötne ki egy ebet a kocsi tetejére?!
  • Alabamában meglepő, de tulajdonképpen elég fontos kikötése van a vezetésnek: tilos bekötött szemmel vezetni.

Japán:

Mindenkivel megesett már egy esős nap után, hogy lefröcskölte egy autó, ami pocsolyába hajtott. Ezt a kellemetlenséget szeretnék Japánban megszüntetni, így törvénybe ütköző egy tócsa vizét a járókelőkre fröcskölni. Júniusban az országban sok a tájfun, amelyek felszíni vizeket okoznak, így ilyenkor még jobban betartatják a különleges törvényt.

Svájc

Svájcban igazán egyszerű törvény vonatkozik az autósokra. Nem szabad vasárnaponként autót mosni, így ha szombat este piszkos lesz az autó, sajnos legközelebb hétfőn kerülhet vissza a szokásos állapotába.

Németország:

  • Ugyanezt a törvényt hajtják végre Németországban is, de itt kapott egy kisebb módosítást, így az autómosás vasárnap délután már lehetséges. A szabályozás lényege, hogy így már nem zavarhatja meg a templomba járást a kocsimosás. Érdekes kiegészítése, hogy ezt nem teheti meg maga az utcán, még akkor sem, ha a saját tulajdona.
  • A németeknek van még egy, más országban szokatlannak számító tiltás, nem lehet megállni az országút szélén, még akkor sem, ha kifogy az üzemanyag.

Luxemburg:

Itt törvénytelen ablaktörlő nélkül vezetni, de persze azzal nincs gond, ha valamiért hiányzik a szélvédő, hiszen úgy kocsikázni teljesen rendben van…

Thaiföld:

Tilos félmeztelenül vezetni az országban. Az ing nélküli vezetés tilalma vonatkozik a férfiakra és a nőkre is, függetlenül attól, hogy autót, kerékpárt vagy tuk-tukot kormányoznak-e.

Fehéroroszország:

Piszkos a kocsi? Sajnos ez Fehéroroszországban kihágásnak számít, hiszen tilos a piszkos autó vezetése. Ugyanez a szabály egyébként érvényes az oroszországi Moszkva és Cseljabinszk városokban is.

Costa Rica:

Costa Ricában lehet alkoholt fogyasztani vezetés közben, de csak addig, ameddig időben befejezi az alkoholos ital fogyasztását, tehát mielőtt tényleg berúgna a sofőr.

Spanyolország:

  • A spanyol autósok büntetést kaphatnak a papucs viseléséért a volán mögött.
  • De akkor is megregulázás jár, ha közúton mossák le a járműveiket.

Dél-Afrika:

Kötelezően át kell engedni minden élőlényt az úton, legyen szó tehénről vagy oroszlánról, aki pedig nem lassít le ilyen esetben, az tetemes pénzbüntetést kap.

Fülöp-szigetek:

Annak érdekében, hogy elkerüljék a nagy forgalmat a fővárosi Manilában, van egy furcsa rendszer, amely bizonyos rendszámos autóknak tiltja a főutak használatát bizonyos napokon. Például 1-re vagy 2-re végződő rendszámú autóknak hétfőn reggel 7 és este 8 között tilos a központban közlekedni.

Ciprus:

Pénzbírság jár a a ciprusi sofőröknek, akik esznek vagy isznak, mivel tilos enni vagy inni az autók kormányánál. Még vizet sem fogyaszthatnak ilyenkor.