Ezek a világ legszürreálisabb autós szabályai





Több olyan törvény is van a Földön, ami óriási meglepetést tud nyújtani az embereknek közlekedés közben – összeírtunk pár külföldi példát rájuk.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.04.25.
úton-útfélen

A DailyStar egy vicces összeállításban mutatta meg az autósoknak, hogy Angliában nem is olyan rossz a sofőrök dolga, mivel világszerte vannak kifejezetten furcsa törvények, amikkel szabályozzák az autótulajdonosokat.

Íme pár, majdnem logikus és egészen eszement regula:

USA:

  • A kaliforniai San Franciscóban igazán különleges előírás van, hiszen tilos használt fehérneművel szárazra törölni az autókat.
  • Az állatvédelem korunk egyik legfontosabb kérdése, de így is indokolatlan, hogy Alaszkában nem szabad kutyát kötni az autók tetejére, hiszen mégis ki kötne ki egy ebet a kocsi tetejére?!
  • Alabamában meglepő, de tulajdonképpen elég fontos kikötése van a vezetésnek: tilos bekötött szemmel vezetni.
  • Japán:

    Mindenkivel megesett már egy esős nap után, hogy lefröcskölte egy autó, ami pocsolyába hajtott. Ezt a kellemetlenséget szeretnék Japánban megszüntetni, így törvénybe ütköző egy tócsa vizét a járókelőkre fröcskölni. Júniusban az országban sok a tájfun, amelyek felszíni vizeket okoznak, így ilyenkor még jobban betartatják a különleges törvényt.

    Svájc

    Svájcban igazán egyszerű törvény vonatkozik az autósokra. Nem szabad vasárnaponként autót mosni, így ha szombat este piszkos lesz az autó, sajnos legközelebb hétfőn kerülhet vissza a szokásos állapotába.

    Németország:

  • Ugyanezt a törvényt hajtják végre Németországban is, de itt kapott egy kisebb módosítást, így az autómosás vasárnap délután már lehetséges. A szabályozás lényege, hogy így már nem zavarhatja meg a templomba járást a kocsimosás. Érdekes kiegészítése, hogy ezt nem teheti meg maga az utcán, még akkor sem, ha a saját tulajdona.
  • A németeknek van még egy, más országban szokatlannak számító tiltás, nem lehet megállni az országút szélén, még akkor sem, ha kifogy az üzemanyag.
  • Luxemburg:

    Itt törvénytelen ablaktörlő nélkül vezetni, de persze azzal nincs gond, ha valamiért hiányzik a szélvédő, hiszen úgy kocsikázni teljesen rendben van...

    Thaiföld:

    Tilos félmeztelenül vezetni az országban. Az ing nélküli vezetés tilalma vonatkozik a férfiakra és a nőkre is, függetlenül attól, hogy autót, kerékpárt vagy tuk-tukot kormányoznak-e.

    Fehéroroszország:

    Piszkos a kocsi? Sajnos ez Fehéroroszországban kihágásnak számít, hiszen tilos a piszkos autó vezetése. Ugyanez a szabály egyébként érvényes az oroszországi Moszkva és Cseljabinszk városokban is.

    Costa Rica:

    Costa Ricában lehet alkoholt fogyasztani vezetés közben, de csak addig, ameddig időben befejezi az alkoholos ital fogyasztását, tehát mielőtt tényleg berúgna a sofőr.

    Spanyolország:

  • A spanyol autósok büntetést kaphatnak a papucs viseléséért a volán mögött.
  • De akkor is megregulázás jár, ha közúton mossák le a járműveiket.
  • Dél-Afrika:

    Kötelezően át kell engedni minden élőlényt az úton, legyen szó tehénről vagy oroszlánról, aki pedig nem lassít le ilyen esetben, az tetemes pénzbüntetést kap.

    Fülöp-szigetek:

    Annak érdekében, hogy elkerüljék a nagy forgalmat a fővárosi Manilában, van egy furcsa rendszer, amely bizonyos rendszámos autóknak tiltja a főutak használatát bizonyos napokon. Például 1-re vagy 2-re végződő rendszámú autóknak hétfőn reggel 7 és este 8 között tilos a központban közlekedni.

    Ciprus:

    Pénzbírság jár a a ciprusi sofőröknek, akik esznek vagy isznak, mivel tilos enni vagy inni az autók kormányánál. Még vizet sem fogyaszthatnak ilyenkor.





    Ezeket olvastad már?
    61 éve jelent meg először a TV Maci. Te emlékszel az összes régi ismerősre?

    61 éve jelent meg először a TV Maci. Te emlékszel az összes régi ismerősre?

    Hallottál már az ötödik betegségként is emlegetett lepkehimlőről? Ezért veszélyes!

    Hallottál már az ötödik betegségként is emlegetett lepkehimlőről? Ezért veszélyes!

    70 kecskével szeli át az országot a magyar pár – Ők a XXI. század magyar vándorai

    70 kecskével szeli át az országot a magyar pár – Ők a XXI. század magyar vándorai

    Egyes savlekötők durván megnövelhetik a migrén kockázatát – egy új tanulmány szerint

    Egyes savlekötők durván megnövelhetik a migrén kockázatát – egy új tanulmány szerint

    Top hírek





    Ezek is érdekelhetik



    Hírlevél-feliratkozás