A négylábúak sokszor nagyobb sztárok a közösségi médiában, mint az emberek. A The Business Insider összegyűjtötte a 22 legnépszerűbb kisállat influenszert,akik meghódíották a facebook, az Instagram és a TikTok közönségét.

A “legkevesebb” – 2,2 millió – követője Coby-nak, a macskának van, aki egy gyönyörű rövidszörű brit cica. Gazdája, Rebecca Schefkind csak poénból hozott létre egy Instagram profilt a macskájának. Rövid időn belül azonban több, mint egymillió követője lett Coby-nak, így ő is komolyabban vette a feladatot már csak azért is, mert remgeteg szponzor jelentkezett nála és különböző márkákkal is jó üzletet kötött.

Esther, a csodamalac két és fél mázsát nyom annak ellenére, hogy miután világra jött, a tulajdonosai azt hitték, hogy egy törpemalac. Mivel kiderült, hogy normális méretű lett, a gazdik elvitték egy hatalmas farmra, ahova azóta rengeteg elveszett, beteg, kidobott állatot tudtak befogadni Esther 2,1 millió rajongójának köszönhetően, akik eddig több, mint százmillió forinttal támogatták a kezdeményezést.

A Harlow and Sage Instagram oldalon a gazdik alapvetően a két kutyus, a weimari vizsla és a tacskó közti kivételes barátságot akarták megmutatni a világnak. Sage sajnos az örök vadászmezőkön futkos 2013 óta, de Harlow azóta új barátokra tett szert: a két törpetacskóra, Indiánára és Reese-re, akiket 2,3 millióan követnek. Gazdáik azóta elindítottak egy másik Instagram profilt, amelyen otthont és szeretetet kereső örökbefogadásra váró kis kedvencek fotóját teszik közzé és adományokat gyűjtenek állatmenhelyeknek.

Waffles, a macska a gazdái bevallása szerint egy kis árva vakarcs volt, amikor rátaláltak, de azóta meghódította az internetet hatalmas szemeivel, hátracsapott füleivel és tökéletesen kerek pofikájával. 3,3 millióan követik a profilját, és olyan cégek kötöttek vele szerződést, mint az Intel, a PBS vagy a Fresh Step macskaalom gyártói. Waffles a Forbes szerint az elsőszámú kisállat influencer volt 2017-ben megelőzve az olyan sztárokat, mint Manny, a francia bulldog, Lil Bub, Nala és Jiff Pom.

Venus, a kétarcú cica arca olyan, mintha az Operaház Fantomjából lépett volna elő. A most 4,5 millió rajongóval büszkélkedhető négylábú 2012-ben keltette fel először az internet közösségének figyelmét. Gazdái elmondták, hogy Venus különleges külsejét egy rendhagyó génmódosulatnak köszönheti: a cica sejtjei kétféle DNS-t tartalmaznak, ennek köszönhető, hogy az arca „kétszínű” lett, amitől egyedi és senki mással össze nem téveszthető lett.

A listát 31,4 millió követővel Jiff Pom, a törpespicc vezeti, aki kétszer is megdöntötte a gyorsasági Guiness világrekordot úgy, hogy két lábon futott! Számos celebparti és sztároktól nyüzsgő eseményen jelenik meg gazdáival csini cuccokban, sőt Katy Perry Dark Horse című videóklipjében is feltűnik.