Letarolta az internetet Dr. Karan Raj egy csípéses bőrtesztje, ami életmentő lehet a nyári forróságban: az önvizsgálat ugyanis figyelmeztet, ha sürgősen vízre van szükségünk – írja a Mirror.

A tudományban Turgor-tesztként ismert módszert Raj a TikTokon tette közzé, és négymillió követője gyorsan hírét vitte a világban, így már egyre többen csípik meg magukat annak érdekében, hogy megtudják, dehidratáltak-e. A teszt lényege ugyanis az, hogy az ujjbegyünk bőrét erősen összecsípjük pár másodpercre, és figyeljük a hatást.

 

Fotó: Pixabay

Amennyiben az összeszorított bőr pillanatok alatt kisimul, és nem vörösödik be, akkor nincs miért aggódnunk, elég folyadékot fogyasztottunk. Viszont ha a megcsípett rész ugyanúgy marad elengedés után, akkor baj van: annyira dehidratáltak vagyunk, hogy azt már a bőrünk elasztikussága is megszenvedte, ruganyosságát vesztve képtelen visszaállni normál állapotába. Ezen egy nagy pohár vízzel már tudunk valamennyit segíteni, de fontos, hogy a későbbiekben is gondoskodjunk a rendszeres folyadékbevitelről.

A doktor videóját már milliók megnézték, és a kommentek alapján igen sokan tapasztaltak dehidratáltságot magukon, ami könnyen fejfájáshoz, rosszulléthez, gyengeséghez vezethet – főleg a forró nyári napokon.