Balázs Klári és a garázsában heverő kézfej

10 éve nyáron Ben Kingsley egy hatalmas stábbal Budapesten forgatott. A produkció olyan jelentős volt, hogy még egy indiai szakács is velük tartott. A stáb szállásukként a Korda házaspár villáját választotta. Ez a nyár különösen forró volt, még akkor is, amikor éjjel Klári egy fellépésről érkezett haza. Szokásához hűen úgy gondolta, hogy beáll a garázsba, ám legnagyobb meglepetésére, miután felgördült a garázskapu, az autó reflektorainak fényében egy kézfejet látta a földön heverni. Ha ez nem lett volna elég egy szívinfarktus közeli állapothoz, a kézfej még meg is mozdult. Klári majd kiugrott a bőréből ijedtében, ráadásul a fék helyett a gázra lépett. Mindeközben, a zűrzavar közepette hirtelen egy ember ugrott az autó elé, így Klári félrerántotta a kormányt és a garázs fala fogta meg. A kézfej tulajdonosáról kiderült, hogy Ben Kingsley szakácsa volt az, aki a nagy melegben a tetőtéri szobájából a garázsba ment szunyókálni. Szerencsére az esetben senki nem sérült meg, csak a gyönyörű vörös Jaguár fényezése és visszapillantó tükre.

Fotó: Metropol

A féllábú nyúl

Bogi egyik nap bekuckózva a kanapéra épp egy filmet nézett, amikor motoszkálást hallott a garázsból. Lehalkította a tévét, hallgatózott, semmi. Pár perccel később azonban újra hallotta a zajokat, így nem volt mit tenni, minden bátorságát összeszedve, egy zseblámpával és partvisnyéllel felfegyverkezve, felderítésre indult. Szépen lassan, nesztelenül indult le a garázsba vezető lépcsőn, amikor is zseblámpájának fénye vércseppeken csillant meg, amik egészen az autója motorháztetejéig vezettek. Bogi a torkában dobogó szívével felnyitotta a motorháztetőt, mire egy féllábú nyúl ugrott ki alóla és iszkolt el, akit még egy barna villanás is követett! Bogi nem hitt a szemének, leginkább nem is akart, felrohant az emeletre és magára zárta az ajtót. A rejtélyről a lepel akkor hullott le, mikor édesapja hazaért, aki szerint a barna felvillanás egy nyest volt, ami a szegény nyuszi mellett az autó vezetékeiből is vacsorázott.

Fotó: Shutterstock

Tiéd a Lamborghini, londiner?

Történetünk szereplője rövid ideig egy nagynevű belvárosi szállodánál dolgozott. Az ő dolga volt, hogy köszöntse a vendégeket, kinyissa nekik az ajtót és vigye a csomagokat. Egyik nap kint állt a bejárat előtt, amikor az utcán, pont előtte, összeesett egy idős hölgy. Odarohant hozzá, próbált segíteni, vizet kért a recepcióról és bekísérte őt, hogy kicsit megnyugodjon. Eltelt pár perc, majd a nő felugrott, és mintha mi sem történt volna, távozott. Főhősünk furcsállta a dolgot, de munkája során sokféle karakterrel találkozott már, így nem gondolkodott rajta túl sokat. Igen ám, de aznap este rendőrök érkeztek a hotelhez. Kiderült, hogy egy csapat csak a megfelelő pillanatra várt. Mialatt a nő elvonta a személyzet figyelmét, egy társa öltönyben és fehér kesztyűben beállt a szálloda elé, és londinernek álcázva magát köszöntötte az egyik vendéget, aki egy méregdrága autóval érkezett. Az önjelölt londiner felajánlotta, hogy beviszi az autót a szálloda parkolójába, amíg a férfi elintézi a papírokat. A vendég nagyon örült, hogy olyan elbánásban részesítjük, mint az amerikai filmekben szokás, de pár órával később már sehol sem találta az autóját. A személyleírás és a kamerák segítségével meglettek a tolvajok, de az autót soha nem látta viszont. Sőt, a rendőrség szerint a csapat az egész várost végighaknizta ezzel a mutatvánnyal.

Fotó: Shutterstock

Kutyajó söfőr

Az alábbi történet főszereplője az ország másik végébe költözött barátaihoz tartott éppen, amikor lemerült a telefonja. A telefonnal együtt a navigációtól is elbúcsúzhatott, így félrehúzódott egy útszéli zöldséges mellé, és kiszállt megkérdezni, merre kell mennie. Ez nem is vett el fél percnél többet, ám főhősünk mindez idő alatt is járni hagyta az autó motorját. És hogy ez miért volt hiba? Leginkább azért, mert az útitársa egy játékos kedvű kutya volt, aki kapva kapott az alkalmon, átugrott a vezetőülésre, meglökte a sebváltót, és rükvercbe tette a kocsit. A biztonság kedvééért a központi zárat is bekapcsolta valahogy, így miután a kutya ráfeküdt a kormányra, a gazdája tehetetlenül nézte, ahogy az autó majdnem egy órán keresztül körözött hátramenetben. Mindeközben az állat 3 kerti törpét, néhány kukát és virágágyást is sikeresen kilapított, majd irányt váltott, és befarolt egy sövénykerítésbe.

Fotó: Shutterstock