Ilyen Hosszú Katinka egészséges étterme, a koool!





Hosszú Katinka és párja, Gelencsér Máté a Szent István körút 21. szám alatt megnyitott minden mentes, egészséges gyorsétterme minden ételallergiával élő számára kínál ízletes és választékos menüsort, tápláló, de egészséges, ötletgazdag és változatos ételeket, amelyeknek már a látványa is étvágygerjesztő.



Megosztás
Szerző: Fodor Erika
Létrehozva: 2022.06.17.
V. kerület kool Hosszú Katinka étterme

A kooolt a megnyitását követő napon úgy megrohamozták, hogy teljesen kiürült a kamra, és a szuper csapat két napig csak főzött Móricz Kitti séf vezetésével. Nem csoda, hogy ilyen nagy az érdeklődés, hiszen nemigen találunk hasonló helyet Budapesten, ahol megfizethető áron csúcsminőségű ételekhez juthat az, aki kényszerű diéta miatt vagy tudatos táplálkozást folytatva mentesen étkezik.

koool – mintha egy medencében lennénk Fotó: Fodor Erika
Mesés – mentes, egészséges és még finom is! Fotó: Fodor Erika

Móricz Kitti, a koool séfje két éve főz már Hosszú Katinkának, aki szerette volna ezt a gasztronómiai élményt másokkal is megosztani. Az úszómedencére emlékeztető belső térben rendkívül színes és izgalmas menüvariációk, levesek, saláták, főételek és mesebeli torták várják a vendéget. Nem is beszélve a smoothie-k vitamin-, energia- és látványgazdag tárházáról, valamint a csak növényi tejjel kapható kávékülönlegességekről.

Móricz Kitti, a koool séfje örül, hogy ízlik a főztje Fotó: Fodor Erika
Mogyorókrémes mentes tesztelve: mennyei Fotó: Fodor Erika

„Nagyon bíztam benne, hogy ez a koncepció mindenkinek tetszeni fog. Itt mindenki tud enni, akinek ételérzékenysége van, mert az ételek nem csak glutén-, vagy csak laktóz-, vagy csak tejmentesek, itt minden mindezektől mentes. A kooolban ezt most bárki ki tudja próbálni. Budapesten nem tudok hasonló helyről. Pont ezért szerettem volna létrehozni egy ilyen konyhát” – tudtuk meg Móricz Kittitől. A séf szavait, aki személyes érintettség miatt kezdett el a mentes ételek csúcsra fejlesztésével foglalkozni, maguk a vendégek igazolták. Egyikük, egy anyuka, aki ölében kenguruban a gyermekével, oldalán laptoptáskával a nagymama kíséretében érkezett, kérdésünkre elmondta, ők otthon is így étkeznek, és a Katinka iránti szimpátia mellett elsősorban a kíváncsiság hozta ide.

A mentesen étkezőket a kíváncsiság és a szeretet egyaránt ide vonzza Fotó: Fodor Erika
Tárkonyos fehérbableves Fotó: Fodor Erika

„Mindenképpen szerettem volna kipróbálni, és ötleteket is gyűjteni, hogy mit mivel érdemes kombinálni. Tetszik a hely is, de most elviszem a menüt, mert otthon tüzetesebben tudom elemezni az ízeket és az összetevőket.” Egy fiatalember a munkahelyéről jött át ebédelni, és nagyon dicsérte az ételeket és az árak korrektségét is.

Elviteles kiszerelésben is! Fotó: Fodor Erika
Ki, mit kér? Van bőven választék, és mind garantáltan mentes Fotó: Fodor Erika

„Aki mentesen étkezik, az tudja, mennyibe kerül akár otthon is előállítani a hasonló fogásokat. Étteremben pedig nem is nagyon tudtunk olyan helyre menni, ahol így egyszerre biztosítják a mindentől való mentességet. Ráadásul ez koool jó, és az ár-érték arány is!”





Ezeket olvastad már?
Csökkenti az étvágyat, segíti a fogyást – Megfizethető ételt dicsér a táplálkozási szakértő

Csökkenti az étvágyat, segíti a fogyást – Megfizethető ételt dicsér a táplálkozási szakértő

Lecsó paradicsom nélkül – Olvasónk receptje

Lecsó paradicsom nélkül – Olvasónk receptje

Egy pohár pisztáciamisu? - Igazi nagykávéházi desszert otthon is! - videóval

Egy pohár pisztáciamisu? - Igazi nagykávéházi desszert otthon is! - videóval

A Centrálban jártunk – Még a konyhába is bejutottunk! – Mutatjuk videón

A Centrálban jártunk – Még a konyhába is bejutottunk! – Mutatjuk videón

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás