RETRO RÁDIÓ

Gondoltad volna? A mély hangú pasik kevésbé termékenyek





Borzongató egy barna, bársonyos férfi hang, és kifejezetten szexis, ha egy dörmögő hangú alfahím suttog a fülünkbe. És hiába is tagadnánk, kedves nőtársak valljuk be: a széles vállaktól és a kidolgozott testtől is gyakran elalélunk. De vajon mennyire utalnak a férfiasság látható külső jelei arra, hogy mennyire termékenyek a teremtés koronái?



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.10.07.
férfi termékenység egészség meddőség

A férfiak magasságáért, a mély hangért és a szőrösödésért is a tesztoszteron felel. Minél mélyebb a hangja egy férfinak, annál magasabb a tesztoszteron szintje is. A tesztoszteron a magabiztosságot is fokozza.- az agresszióval együtt. Vagyis a vagány rosszfiúk, akik olyan sok nőt vonzanak, evolúciós előnyből indulnak. Érdekes tény azonban, hogy a spermiumok vizsgálata során az összesített adatok szerint a mélyebb hangú férfiak spermaszáma alacsonyabb volt, mint a magasabb hangú társaiké. Ennek oka pedig éppen a tesztoszteron szintjében keresendő.

A meddő párok esetében több mint 50%-ban a férfiak oldalán keresendő a probléma (Fotó: Shutterstock)

- A férfi nemi hormon felelős a spermiumképzésért is, de ehhez a megfelelő szinten kell állnia. Ha a szintje túl alacsony, akkor bizony a spermiumtermelés is romlik, de ez igaz akkor is, ha a szint túlságosan magas. És nem csak a szélsőségek esetében látszik az eltérés, vagyis a magasabb tesztoszteronszint ugyan borkarcos basszust csal elő a férfiak torkából, de rontja a megtermékenyítő képességüket - mondja Ratkó Tünde szülésznő. Ez pedig egy érdekes paradoxont hoz létre: a nők az olyan férfiakat részesítik előnyben a párválasztásnál, akik magasabb tesztoszteron-szintről árulkodó jeleket mutatnak, ám ezeknek a férfiaknak a megtermékenyítőképessége alacsonyabb. Többek közt ez is vezetett oda, hogy napjainkra a férfiak spermiumtermelése jelentősen visszaesett, és a meddő párok esetében több mint 50%-ban a férfiak oldalán keresendő a probléma.

A férfiak spermaképzése az utóbbi évtizedekben jelentősen csökkent, sőt, a szakemberek jóslatai alapján a század végére több lesz a meddő férfi, mint a termékeny. A férfi meddőségnek nincsenek tünetei, nem lehet felismerni külső tényezők alapján. Az egyetlen, mely megmutatja jelenlétét az a sikertelen próbálkozások sorozata. Ilyenkor érdemes szakemberhez fordulni, férfiak meddőségének vizsgálatához nem kellenek fájdalmas eljárások és hosszú idő, csupán spermaminta. Ebből már megállapítható, hogy mennyiségileg és minőségileg alkalmas-e a sperma arra, hogy a fogantatás bekövetkezzen.

A test spermiumtermelésének az optimalizálása elérhető a megfelelő tápanyagellátással, még akkor is, ha egy alapvetően magasabb tesztoszterontermeléssel kell szembenézni. A tápanyagok pótlása a lehető legoptimálisabbá teszi a spermiumtermelést a testben. Ehhez az étkezés lenne a kulcs, abban az esetben, ha a tömegtermelés és a vegyszerezés nem rontotta volna drasztikusan az élelmiszereink tápanyagtartalmát. Mára ezért a megoldás az egészséges étkezés mellett a megfelelő táplálékkiegésztő, vagyis férfivitamin. De itt ki kell emelni a megfelelő szót, hiszen csak a szerves kötésű anyagokkal rendelkező, komplex készítményektől várhatunk igazi javulást, és még ehhez is idő kell, legalább 3-4 hónap.

Fogantatást fokozó ételek pasiknak • Étcsokoládé • Cékla • Avokádó • Fokhagyma • Zöld spárga

 





Ezeket olvastad már?
Kiderült: ezt a csillagjegyet hatalmas szerencse éri a mai nap

Kiderült: ezt a csillagjegyet hatalmas szerencse éri a mai nap

Versenyt fut az idővel az édesanya 2 éves kisfia életéért

Versenyt fut az idővel az édesanya 2 éves kisfia életéért

Így ettek ők! Ezek voltak a magyar írók kedvencei

Így ettek ők! Ezek voltak a magyar írók kedvencei

Olyan kozmikus együttállás következik, amire több mint 80 éve nem volt példa: kártyavárként dőlhet össze az, amit eddig felépítettünk

Olyan kozmikus együttállás következik, amire több mint 80 éve nem volt példa: kártyavárként dőlhet össze az, amit eddig felépítettünk

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás