Töltse le! Életet is menthetnek ezek az alkalmazások





Az okostelefonok segítségével az egészségügyben is kialakult egy újfajta kommunikáció. A magyar nyelvű Android és iOS orvosi alkalmazások rengeteget segítenek akkor is, ha életmódot szeretnénk váltani, vagy csupán az egészségünket akarjuk karbantartani. Nézzük, melyek azok az alkalmazások, amelyek megkönnyítik az egészségtudatos életet, és akár életet is menthetnek.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.05.19.
Okostelefonok

Laborlelet kisokos – Ennek az alkalmazásnak az a célja, hogy a segítséget nyújtson a laikus felhasználók számára a kórházi laborleletekben szereplő orvosi kifejezések, adatok megértéséhez.

Hölgynaptár – Ez több, mint egy egyszerű menstruációs naptár. Három összefüggő, de külön-külön is használható funkciója van: menstruációs naptár, nőgyógyászati emlékeztetők és a testsúly-analizátor.

iGyógytorna – Itt rövid, otthon vagy a munkahelyen végezhető gyógytornagyakorlatokat találunk, amelyek okleveles gyógytornász szakember segítségével és narrációjával készültek. Elsősorban általános panaszok enyhítésére valók, mint például a derék-, hát-, váll-, nyak-, lábfájdalmak.

Kell a dohány? – A dohányzásról való leszokásra nem riogató képekkel ösztönöz, hanem az anyagi oldaláról közelíti meg a káros szenvedélyt: amellett, hogy folyamatosan végig követhetjük, mennyi pénzt takarítunk meg a cigaretta mellőzésével, azt is megtudhatjuk, hogy az egyes érzékszerveink működése milyen ütemben javul.

Elsősegély – mit kell tennem? – Az egyik leghasznosabb alkalmazás, ami számos vészhelyzet esetére nyújt gyorsan elérhető útmutatót. Segítségével baleset vagy rosszullét esetén megkezdhetjük az újraélesztést, hívhatjuk a mentőket, és ha szükséges, a legközelebbi kórházat vagy defibrillátort is egyszerűen megtalálhatjuk.

Patikáim – Az app az ország összes patikáját listázza; kikereshetjük, hogy melyik a hozzánk legközelebb eső, nyitva tartó gyógyszertár, és amikor elindulunk, a navigációs rendszer útba is igazít. Emellett a gyógyszertárakban aktuálisan elérhető akciós ajánlatokat is látjuk benne a hozzájuk tartozó részletes termékleírásokkal. A termékkeresőben pedig egy konkrét gyógyszerre rákeresve megtudhatjuk, hogy melyik patikában érhető el kedvezményesen.

Az okostelefonok segítségével az egészségügyben is kialakult egy újfajta kommunikáció (Fotó: Shutterstock)

Magyar Pocketdoki azoknak is, akiknek nincs okoseszközük

Magyar szakemberek kifejlesztettek egy olyan komplex, egészségügyi digitális mérőeszközt és felhőalapú applikációt, amelynek segítségével hatékonyabban szűrhetők a népbetegségek, és a beteg útja is jobban megszervezhető. Az INNObyte Informatikai Zrt. digitális asszisztensének köszönhetően olyan felhasználók is képesek lesznek otthonukból „távleletet” küldeni kezelőorvosuknak, akik helyzetüknél vagy életkoruknál fogva kevéssé tudnak okoseszközöket használni.

A felhőalapú alkalmazás tárolja a páciens adatait, egészségügyi paramétereit, orvosainak elérhetőségét, és egy titkosított csatornán keresztül továbbítja a „távleletet” a központi adattárba, illetve igény szerint a kezelő orvosnak vagy a megadott hozzátartozóknak. Az applikáció az utolsó mérések adatait okoseszközön is tárolja, és a beérkező adatokat összeveti az ügyfél jellemző paramétereivel, erről visszajelzést ad, és a beállított egészségügyi határértékek függvényében további vizsgálatok elvégzésére is javaslatot tesz.

Az eszköz kezelését megkönnyíti egy egészségügyi asszisztens, ami érti a szóbeli utasításokat. Ez az első integrált mérőeszköz a piacon, amely több egészségügyi paramétert megbízhatóan mér, az eredményeket képes digitalizálni,a digitális adatokat összeveti, és magyar nyelven kommunikál.





Ezeket olvastad már?
Hallottál már az ötödik betegségként is emlegetett lepkehimlőről? Ezért veszélyes!

Hallottál már az ötödik betegségként is emlegetett lepkehimlőről? Ezért veszélyes!

Ezt ki kell próbálnod: három olcsó és zseniális trükk a tökéletes arcbőrért!

Ezt ki kell próbálnod: három olcsó és zseniális trükk a tökéletes arcbőrért!

„Ez nem a gyermek veszélyeztetése, hanem ez a modern döntés” – közölte a magyar orvos

„Ez nem a gyermek veszélyeztetése, hanem ez a modern döntés” – közölte a magyar orvos

40 napig csak narancslén élt a nő: ez történt a testével – Videó

40 napig csak narancslén élt a nő: ez történt a testével – Videó

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás