Néha ki kell lépni a megszokott körből, és valami új mozgásforma után nézni. Összeszedtünk néhány rendhagyó edzéstuningot.

A gyerek hullahopp karikája

Ez a régi kedvenc játékszer sportnak sem utolsó. Remek alakformáló, napi tíz perc hullahoppozás akár heti 1 centivel is karcsúsíthatja a derekat, de formálja a combokat és a bicepszet, erősíti a has- és hátizmokat is anélkül, hogy az ízületeket terhelnénk. A derék és a csípő folyamatos mozgatása javítja a keringést, serkenti az emésztőrendszert. Időjárástól és helytől függetlenül bárhol lehet használni.

Fotó: Shutterstock

Exergaming, avagy egyszerre kocka és bodybuillder

A videójátékozás lehet nagyon jó sport is. A mozgásérzékelős játékokkal ugrálhatunk, táncolhatunk, tornázhatunk, vagy akár küzdősportok közül is válogathatunk. A VR, vagyis a virtuális valóság, most kezd jelentős szerepet kapni az Exergaming világában. A játékkészítők olyan helyszínekre repíthetnek, ahol a valóságban nem biztos, hogy felüléseket szeretnénk végezni, de a VR szemüveg biztonságában akár az óceán mélyén is elvégezhetjük a napi gyakorlatsorozatot.

Fotó: Shutterstock

Küldetés teljesítve!

Számos applikáció is segít életet lehelni a megunt gyakorlatokba. Kedvencünk a Zombies, Run!, ahol játékosként kapunk egy küldetést, amit futva kell teljesíteni. Ha futás közben zombik kezdenek el üldözni, akkor fel kell gyorsítanunk a tempót, különben nem tudjuk teljesíteni a küldetést. Bizarr, de nagyon vicces motiváció.

Fotó: YouTube

Mini triatlon

A privát mini triatlon lényege, hogy tűzzük ki a célt magunk elé és egyhuzamban teljesítsük. Erre ugyanúgy fel kell készülni, mintha valóban lenne egy konkrét dátummal meghirdetett verseny. Az alap rövidített változata 800 méter úszásból, 20 km biciklizésből és 5 km futásból áll. Az úszást most, hogy az uszodák zárva vannak, helyettesíthetjük 800 méter intenzív gyaloglással.

Fotó: Shutterstock

Akadályverseny az erdőben

Oké, azért ez nem a sárban kúszás és a falmászás adta adrenalin, de a természetben való sprintelés, guggolás, fekvőtámaszozás és az erdőben talált faágak, kisebb rönkök súlyzóként való emelgetése is izgalmas élmény. Ezt kifejezetten rutinos otthonedzőknek ajánljuk.