A koronavírus és influenza járvány alatt elengedhetetlen a megfelelő immunerősítés. A rendszeres testmozgás, egészséges étkezés, megfelelő alvás és vitaminok szedése mellett a gyógyteák is növelik a szervezet ellenálló képességét. A Metropol most az 5 leghatékonyabb gyógynövényt gyűjtötte össze, amit érdemes forró ital formájában rendszeresen fogyasztanunk.

A gyógyteák erősítik az immunrendszert (Fotó: Pixabay)

Mezei kakukkfű

A mezei kakukkfüvet már évszázadok óta használják köptető, vizelethajtó, görcsoldó, nyugtató és fájdalomcsillapító hatása miatt. Kiváló immunerősítő hatása miatt pedig védelmet nyújt többfajta vírus, többek között az influenza ellen is. Naponta 1-3 csészével javasolt fogyasztani.

Hársfavirágtea

A hársfavirág flavonoid- és tannintartalma miatt támogatja az immunrendszer működését, még megfázás, influenza esetén is. A teafüvet 10 percig kell áztatni forró vízben, és lassan kortyolva fogyasztandó. A nap bármely szakaszában fogyaszthatjuk.

Bodzavirágtea

A tapasztalatok szerint a bodzavirág az influenza, madárinfluenza, a HIV és a herpesz esetében is jelentősen csökkenti a vírusok számát flavonoidtartalmának köszönhetően. Naponta 1-3 csészével ajánlott meginni belőle.

Szurokfűtea

A szurokfű, vagy oregánó antivirális hatással rendelkezik, nagyon erős vírusölő szer. Emiatt a gyermekeknek hároméves korukig nem ajánlott a fogyasztása. Elkészítésénél egy kanál szárított gyógynövényt 15 percig kell áztatni 2-3 liter vízben, majd leszűrni.

Csipkebogyótea

A csipkebogyótea C-vitamin-tartalma miatt hatékony immunerősítő. A tea főzésénél 2-3 gramm szárított csipkebogyót 5-6 órán keresztül áztassunk hideg vízben, így tejesen kioldódnak a hatóanyagok. A hideg tea hűsítő frissítőként szolgál, naponta 1-3 csészével fogyasztható.

A csipkebogyónak magas a C-vitamin tartalma (Fotó: Pixabay)