A szeplő az új göndör haj – Házilag is felfesthető a tavasz legmenőbb szépségjele





Akinek van, utálja. Akinek nincs, vágyik rá. A szeplő olyan, mint a göndör haj: ha a trend azt diktálja, hogy menő, akkor eluralják a közösségi oldalakat a „csináld magad” videók. Nézzük, hogyan legyünk szeplősek?



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.05.15.
Szépségtitkok

A szeplők ártatlan, bájos arcot varázsolnak mindenkinek. Az eredetileg szeplős lányok közül is sokan vállalják ma már szexi kis pöttyeiket, pedig régebben inkább rejtegették és halványítópraktikákkal voltak tele a szépségoldalak. 2022-ben azonban akinek nincs, az is szeretne szeplőket.

Így varázsoljunk hamis szeplőket az arcunkra

A TikTok-on szeplőfronton a folyékony önbarnítóval készített változat a legmenőbb. Chloe, az egyik ismert szépség influencer egy szórófejes üvegbe töltötte az arcbarnítót, és az arcára spriccelte úgy, hogy folyamatosan törölgette, hogy halványítsa a „szeplőket”.

Chloe szórófejes üvegbe töltötte az arcbarnítót Fotó: Tik-Tok

Ha szemöldökceruzával szeretnénk ügyeskedni, akkor fontos, hogy tűvékony legyen a hegye, és a hajszínnel megegyező, vagy melegebb színt használjunk. Kezdjünk el sok-sok pontot rajzolni a szem alatti területre és az orra, utána pedig ujjunkkal ütögessük egy kicsit szét, hogy ne legyenek annyira szabályosak. Az átmeneti szeplőket fehér púderrel érdemes rögzíteni.

Ez vajon természetesnek tűnik? Fotó: TikTok

A hennával festett szeplőkhöz kell egy kis ügyesség. A hennakrémbe mártsunk bele egy fogkefét, és óvatosan koppintgassuk végig vele a sminkmentes, tiszta arcunkat, hogy tökéletes legyen a szeplős hatás. Hagyjuk teljesen megszáradni – ez minimum egy órát vesz igénybe. Az elkészült műszeplők akár egy hétig is megmaradnak.

De mi is az a szeplő?

A szeplők általában a világos, érzékeny bőrű embereket érintik, és 3-4 éves korban bukkannak fel. A szeplők genetikailag vannak belénkprogramozva, megjelenésük függ a bőrünk és hajunk színétől. Az MC1R nevű gén szabályozza, hogy milyen és mennyi melanint termel a szervezetünk.

A szeplős lányok különlegesek Fotó: Pixabay

Ha ez a gén inaktív, akkor a szervezet többet állít elő a pheomelaninből, ami világosabb bőrt és hajt eredményezhet, azaz nagyobb valószínűséggel fordul elő a szeplő is. Vagyis a szeplősödésre való hajlamot a génjeinkben hordozzuk, és napsugárzás hatására aktiválódik, hiszen több pigment termelődik ilyenkor.

Nem minden vörös hajú szeplős

Sokan a vörös hajjal azonosítják a szeplőket, pedig nem minden vörös hajú szeplős: nagyjából csak a vörösek 80%-a rendelkezik az MC1R génnel.

Nem csak a vörös hajúak lehetnek szeplősek Fotó: Shutterstock

A középkorban a boszorkányság jelének tartották

A középkorban a női gonoszság jelének tartották a szeplőket, vagyis boszorkánysággal vádolták azokat a nőket, akiknél megjelentek a pöttyök, és máglyára küldték őket.





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás