Magyarországon még nem találhatunk ilyet edzőtermi keretek között, de online rengeteg videó közül választhatunk intenzitástól és edzettségi szinttől függően. A Buti jóga az egész testet megmozgatja, tónusossá teszi, miközben a pulzusszámot is felviszi. Ezt részben azzal éri el, hogy a test összes izma folyamatosan dolgozik és a törzsi táncokhoz hasonlító kardiómozgás is része a programnak. Szinte garantált, hogy tíz perc után már ömlik rólunk a víz, de eközben mentálisan is „megtisztulunk”. Teljes egységben lehetünk a testünkkel és az elménkkel, hiszen végig figyelnünk kell minden izmunkra, egyensúlyunkra és a légzésünkre.

Aki még nem jógázott, az belekóstolhat abba, milyen is ez a hagyományos testgyakorlás, miközben a mai modern dancekardiós erősítő edzések elemeit is élvezheti, valamint sok „rázó és vibráló” mozdulat és csípőkörzés van a gyakorlatsorokban. Ami biztos, hogy mindezek összességének köszönhetően sokkal energikusabbnak érezhetjük magunkat, nem beszélve arról, hogy a hangulatunk is sokkal jobb lesz.

Mit jelent a Buti jóga?

Maga a Buti egy indiai eredetű szó, ami egy olyan gyógymódot jelent, amit „eddig titokban tartottak”, azaz egy titkos gyógymód, amit eredetileg az árjuvédikus orvoslásban használtak.

Bizzie Gold már 2010 óta tart Buti-jóga edzéseket

Bizzie Gold már 2010 óta tart Buti jóga edzéseket Fotó: Getty Images

Mióta létezik?

A Buti jóga megalkotója Bizzie Gold, egy amerikai tréner és coach, aki olyan sztárokat hozott fizikálisan és mentálisan formába, mint Julia Roberts vagy Jennifer Love Hewitt. Újságíróként kezdte a pályafutását, majd a sok celebpartin töltött éjszaka után súlyos autoimmun betegsége lett. Ennek gyógymódját kutatva, egyesítve a tapasztalatait, állt össze a fejében a Buti jóga módszere 2010-ben.