Nem tudtam, hogy vajban sütve ilyen finom ez a szoté!
Kezembe került az Eleink ételei című könyv, amely régi szakácskönyvekből válogatott recepteket tartalmaz. A „különbféle sásák” elkészítésének módjait próbálva – már csak a szavak szintjén is – értelmezni, ráakadtam egy, a mai háziasszony számára is könnyen megérthető és gyorsnak tűnő Pommes de terre sautées, azaz földben termő alma, vagyis burgonyaszoté-receptre.
Meg is tetszett, meg nem is volt köret az előző napi maradékhoz, úgyhogy kipróbáltam. Nagy meglepetésemre, vajban sütve nem ragadt oda a krumpli a serpenyő aljára! A petrezselyem most elmaradt, mert kíváncsiak voltunk, milyen az íze fűszer nélkül.
„Hámozzuk meg a burgonyát, vágjuk egész vékony szeletekre.
Tegyünk a serpenyőbe egy jó darab vajat és hagyjuk nyílt tüzön forróvá lenni, tegyük hozzá a burgonyszeleteket, és pirítsuk, míg szép szőke színt kap, szürjük le a vajat, sózzuk meg a burgonyát és tálaljuk egy kis vágott petrezselyemzölddel.”
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre