Olvasóink jelezték, hogy elképesztő állapotok vannak Karácsony Gergely volt kerületében, Zuglóban: rengeteg szemét a túlcsorduló kukákban, illetve a kukák helyén. A főpolgármester 3000 utcai szemetest szereltetett le „spórolásból” Budapesten. A legtöbb helyen már látszik a következmény: az egész várost elönti a szemét.

Mindent el lep a szemét és a mocsok Fotó: Metropol

Katasztrofális állapotok vannak Zugló utcáin. A XIV. kerületben sokzsáknyi és doboznyi szemét hever az utcán, az emberek elszórják a használt maszkokat, üdítős- és sörösdobozokat, még egy egész torta is akadt az egyik megállóban. Szemetesek viszont sehol.

Fotó: Metropol

Budapest néhány kerületében már a helyi lakosok elégelték meg a tarthatatlan helyzetet, és a saját kezükbe vették a takarítást.

Az is megfigyelhető Zuglóban, hogy a növények is gondozatlanok, a fák tövében sörösdobozok vannak, és lassan a fák magasságával vetekszik a gyomok mérete. Ugyancsak Zuglóban az egyik jegykiadó automata mögé egy kidőlt oszlopot támasztottak, hogy ha már el nem viszik, legalább ne legyen útban.

Leszerelt vagy eltűnt kuka a Korong utcai megállóban Fotó: Metropol

Karácsony Gergelyék a főváros 11 ezer nyilvános szemétgyűjtőjének a negyedét leszereltették. Ezzel az akcióval 120 millió forintot akartak megspórolni, ami a főváros 390 milliárdos költségvetésnek mindössze 0,03 százaléka. A csekély „spórolás” ára viszont óriási: kifolyik a szemét mindenhonnan, az emberek a hulladékot a kukák mellé dobálják, vagy éppen kihelyezik zsákokban, hátha elviszi valaki. A köztéri hulladékgyűjtők üzemeltetését a fővárosi önkormányzat megbízásából a FKF Nonprofit Zrt. végzi. A kukákat a csökkentett számuk miatt éppen hogy gyakrabban kéne üríteniük, azonban ezt úgy tűnik, nem végzik el. Ennek következtében gyakran egész lakótömbök válnak szemétdombbá.

A megmaradt kukák tele, a környékük mocsok és hulladék alatt fuldoklik Fotó: Metropol

Ráadásul már a történelmi építmények is a szemét alatt fuldokolnak.