Ide érdemes kiruccani a gyerekkel a szünetben





Ha már unjátok a szoba melegét és az édes semmittevést, unatkozás helyett érdemes útra kelni, kimozdulva felfedezni a közelben lévő kirándulóhelyeket. Sokszor a kis kirándulások csodákat tesznek. Az alábbiakban olyan túracsokrot nyújtunk át, amit imádni fogtok ti is és a gyerekek is.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.12.30.
kirándulás

A természetbe való kirándulás mindig feltölt mindenkit, és olyan jó együtt lenni is. Mégis hova menjünk, ha szabadulni szeretnénk a négy fal fogságából?

Remete-szurdok, a kihagyhatatlan

Az 57-es vagy a 257-es busszal lehet eljutni a Hűvösvölgyből a máriaremetei kegytemplomig. A más nevén Kisboldogasszony-templomként is ismert épület nem túl régi, környezete pedig így télen is csoda szép. Innen a kék turistajelzésen baktatva kell elsétálni az Ördög-árok szurdokvölgyéig. Lehet, hogy úgy érzed, hogy maga a szurdok nem hosszú, hiszen csupán egy kilométeres, ám mélysége feladhatja a leckét: néhol eléri a 80–130 métert is, bár ennek ellenére még babakocsival is könnyen járható. Ha ide zarándokoltok, eszetekbe se jusson kihagyni a Remete-barlangot és a Magyarországon egyetlenként itt látható holland szilfát!

Remete-szurdok Fotó: MTI/Branstetter Sándor

Nyugodt, mégis izgalmas, ez a Széchenyi-hegy

Annak ellenére, hogy a Normafánál nyugodtabb, mégis tele van izgalmas lehetőségekkel. Érdemes felmászni a Széchenyi-kilátóba, ahonnan csodás panoráma tárul elénk. Aki pedig ezt még szeretné fokozni, az egy kis vonatozást is beiktathat a programba, köszönhetően annak, hogy a Gyermekvasút a téli szünetben is minden nap közlekedik. Azok, akik pedig még több kalandra vágynak, sétáljanak el a Szépjuhásznéig, és közben akár elmesélhetitek a gyerkőcöknek, hogy ki is volt a hely névadója, a szép juhászné. A visszautat is megválaszthatjátok: vagy aszfaltozott úton, vagy a mellette húzódó, zöld kereszttel jelzett erdei úton térhettek vissza a kiindulóponthoz.

Széchenyi-hegy Fotó: Shutterstock

 

Hármashatár hegy Fotó: Shutterstock

A számtalan lehetőséget rejtő Hármashatár-hegyi körök

Rengeteg 8–10 km-es könnyű, széles, jól jelzett útvonalak tucatja várja az érdeklődőket. Mivel a környék a különleges ismertetőjegyéről, a lépten-nyomon elénk táruló lélegzetelállító kilátásról igazán ismert, így célszerű tiszta, napos időben ide ellátogatni. Szép, kellemes körtúrát tehetünk például az Árpád-kilátó, Virágos-nyereg, Újlaki-hegy, Kecske-hegy érintésével.

Magunk mögött hagyhatjuk a várost is!

Éppenséggel kimozdulhattok a városból úgy, hogy még az autót sem kell elővennetek. Ehhez lehet jó túraötlet a Budaörsön található Kő-hegyhez és Kálvária-dombhoz tett kirándulás. Elég felülni a 40-es buszcsalád egy tagjára és húsz perc alatt magatok mögött hagyjátok a város zaját, majd újabb 20 perc séta után máris a hegyen találjátok magatokat. A megfáradt túrázók pedig visszatérve a városközpontban több kiváló étteremben is olthatják éhüket és szomjukat.

Kálvária-domb Fotó: Wikipédia

Szintén varászlatos célpont lehet a gyerkőcökkel Észak-Buda környékén Solymáron a paprikás patak völgye, a Budai-hegység legnagyobb vízesésével. Ennek a túrának nagy előnye, hogy ez az „expedíció” akár babakocsival is teljesíthető.

Akik nagyobb gyerekekkel vágnának bele egy jó kis túrába, azoknak a Pilisszentkereszten található mesebeli Dera-szurdok lehet igazán jó választás.

Pilisszentkereszt Fotó: Shutterstock

 





Ezeket olvastad már?
Máthé Zsuzsa: „Ne játsszanak az életünkkel, a hazánkkal és a gyermekeink jövőjével!”

Máthé Zsuzsa: „Ne játsszanak az életünkkel, a hazánkkal és a gyermekeink jövőjével!”

Itt a bizonyíték: Karácsony Gergely és Draskovics Tibor miatt bukhatjuk a Budapest-bérletet

Itt a bizonyíték: Karácsony Gergely és Draskovics Tibor miatt bukhatjuk a Budapest-bérletet

Novák Katalin: „A család az nem egy rózsaszín történet, nem egy szirupos valami, amit a reklámokban lát az ember”

Novák Katalin: „A család az nem egy rózsaszín történet, nem egy szirupos valami, amit a reklámokban lát az ember”

Kész káosz lesz a hétvégén Budapesten: mutatjuk a legfontosabb változásokat

Kész káosz lesz a hétvégén Budapesten: mutatjuk a legfontosabb változásokat

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás