Egészen október végéig élvezhetik az érdeklődők a nosztalgiavillamosokat, amik a Duna-parton, a 2-es villamos vonalán járnak.

A BKK tegnapelőtt állította forgalomba azt a 611-es számú, régi, felújított villamost, ami szombaton közlekedett a városban, illetve tegnap egy másik, a 60-as, 70-es évekre jellemző kialakítású villamossal utazhattak a régi járművek szerelmesei. A villamosok az elkövetkezendő hónapban szombaton és vasárnap óránként indulnak 14:08 és 18:08 között a Közvágóhídról, illetve 14:37 és 18:37 között a Jászai Mari térről.

Különleges programra vágysz hétvégén? Fedezd fel Budapest nevezetességeit a régi idők járművein! 🚋

Ma délután ismét…

Posted by BKK – Budapesti Közlekedési Központ on Saturday, September 25, 2021

Ma van a vasút születésnapja

196 évvel ezelőtt, 1825. szeptember 27-én nyitották meg az első személyszállító vasutat Angliában. A vonat Stockton és Darlington között járt, és George Stephenson nevéhez volt köthető, aki szerette volna, ha a síneket és gőzmozdonyokat nem csak a bányákban használják, így az ötletet átgondolva megalkotta az első vasutat.

100 éve született Jancsó Miklós

A Kossuth-díjas filmrendező, Jancsó Miklós 1921. szeptember 27-én született Vácon. Az első filmjét 1958-ban rendezte meg, A harangok Rómában címmel, de a legnagyobb elismerést a Szegénylegényekkel aratta, ami rengeteg jelölést és díjat kapott a fesztiválokon. Jancsó élete későbbi szakaszában színházi darabokat rendezett, illetve a komoly filmes témák után a gegekkel teli új stílus felé fordult (Anyád!… a szúnyogok, Utolsó vacsora, Nekem lámpást adott…).

Száz éve született meg Jancsó Miklós Fotó: MTI/Kallos Bea

Filmforgatás és futóverseny miatt lesznek lezárások

  • Filmforgatás miatt a VII. kerületben élőknek kell fokozottan figyelniük, mivel tilos lesz a megállás a mai naptól egészen szerda éjfélig a Rózsák tere 2–10 előtt mindkét oldalon, a Péterfy Sándor utca 2. és 3–9. előtti parkolókban, a Dohány utca 79. előtt, az Izabella utca 2. előtt, a Rózsa utca 1. és 2. előtt, a Huszár utca 7–9 és 8–10 előtt és a Rózsák tere templomkert parkolójában. A környéken élőknek azonban ezenkívül még arra is figyelniük kell majd, hogy holnaptól teljes lezárásra is sor kerül az említett utcákból többnél is.
  • A futóverseny pedig a XVIII. kerületi lakosokat érinti majd. Szakaszosan és időszakosan lezárják ma délután 2 órától egészen délután fél 5-ig a Margó Tivadar utcát a Cziffra György utca és a Kinizsi Pál utca között.

Máig kell befizetni a jövedéki adó előlegét

A mai napig lehet befizetni a jövedéki adó előlegét az egyéni vállalkozóknak és társaságoknak, illetve a társaságokon belül a nonprofit szervezeteknek és egyéb adóalanyoknak.

Esernyőket elő!

A tegnapi időjáráshoz képest várhatóan sokkal ősziesebb lesz az időjárás. Elszórtan záporokra és zivatarokra kell egész Budapesten számítani, azonban a jó hír, hogy akár 21 fokig felmelegedhet a hőmérséklet.

Esős lesz a mai nap Fotó: Csóka Ferenc