Egyre több kerületben kering az elképesztő felhívás, amivel az érettségiző diákok nehéz munkáját és becsülendő kitartását szeretnék díjazni. A kezdeményezést indító hölgy véleménye szerint a ballagó diákoknak igen is járna az ünneplés a sok fáradtság és még több pad mögött töltött év után.

Sokan reménykedtek benne, hogy a tavalyi évfolyam után nem lesz több olyan osztály, aki lemarad a ballagás adta óriási élményről, de sajnos a jelenlegi járványhelyzet miatt idén sem lehet megrendezni a hagyományos búcsúzkodást az iskolától, tanároktól, barátoktól, illetve egyeseknek az ellenségektől.

Így elmarad a hagyományos tarisznyás, kiöltözős, millió csokorral tarkított közös felvonulás, emiatt egyre többen támogatják az ötletet, hogy az érettségi hétvégéjére tegyenek ki az ablakaikba fehér lufikat. A csodás összefogással éreztetnék a frissen végzett fiatalokkal, hogy ügyesek voltak és mindez értük van.

Az viszont reményre adhat okot, hogy a teraszok megnyitásával egy visszafogott koccintás már akár elérhetővé is vált az éppen ballagó fiatal felnőtteknek.