Vírusinfó néven indult el márciusban a Kossuth Rádió közérdekű rovata, amelyben a hallgatók a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban felmerült kérdéseikre kaphatnak hiteles válaszokat Dr. Merkely Bélától, a Semmelweis Egyetem rektorától és Dr. Szlávik Jánostól, a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosától.

– A Kossuth Rádió közszolgálati alapfeladatának tartja a magyar emberek megbízható forrásból való tájékoztatását. A rovat elindításakor az volt az elsődleges célunk, hogy egy közvetlen kommunikáció jöhessen létre a hallgatók és a szakértők között, egészségügyi kérdésekben ugyanis nagyon fontos a személyes kapcsolat, a bizalom. Ezt próbáltuk erősíteni a műsor által és lehetőséget adni az embereknek arra, hogy egyenesen a járványügyi szakemberektől kaphassák meg a válaszokat – árulta el Siklósi Beatrix, a Kossuth Rádió csatornaigazgatója.

– Az MTVA számára fontos, hogy olyan tartalmakat állítson elő, amelyek hasznos információkkal szolgálnak ebben a mindenki számára nehéz helyzetben. A Kossuth Rádió Vírusinfó rovata pedig tökéletes példája ezen törekvésünknek – tette hozzá Papp Dániel, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap vezérigazgatója.

Az elmúlt hetekben egyre többen fordulnak segítségért, tanácsért a Vírusinfóban közreműködő orvosokhoz. A fiatalabb és idősebb korosztály tagjai is megnyugtató választ kaphatnak az őket foglalkoztató problémákra és kérdésekre, ha a Kossuth Rádiót választják. A hívásokat a következő üzenetrögzítős telefonszámokon várják: 06 1 759 6790 vagy 06 30 759 6790.

Vírusinfó – minden hétköznap 9.30 után a Kossuth Rádió Napközben című műsorában!(X)