A szülők még csak nem is sejtették, hogy veszélyben lennének a gyermekeik. A 42 éves Veszprém megyei településen élő férfi rokonságban áll egy kisgyermekes családdal. A férfi rábeszélte a család fiúgyermekét, hogy aludjon nála, aki elkéredzkedett az édesanyjától, sőt meghívta vele egykorú barátját is, hogy tartson vele.

Miután egyszer már előfordult, hogy a kiskamaszok nála töltötték az éjszakát, mindkét édesanya megengedte, hogy ez alkalommal is ott maradjanak. Azon a bizonyos éjszakán a pedofil előbb vacsorával kínálta őket és játszott velük, majd a ház bejárati ajtaját kulcsra zárva, fajtalanságra akarta rábírni a gyermekeket azzal fenyegetőzve, hogy amíg azt nem teszik meg, amit kér, nem mennek sehová.

Fotó: GettyImages

A rémült, félelmükben tiltakozni, ellenállni képtelen kisgyermekeket végül szexuális cselekményekre kényszerítette. Ha még nem okozott volna a férfi elég nagy traumát, még azzal is fenyegetőzött, hogy megöli őket, ha a történteket bárkinek elmerik mondani. A kisfiú és barátja a házból másnap kora reggel tudtak elszökni, miután észrevették, hogy fogvatartójuk kiment az udvarra.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő férfival szemben fegyházbüntetés kiszabására és a közügyektől való eltiltására tett indítványt. A bíróság továbbá végleges hatállyal eltiltaná a férfit minden olyan foglalkozástól és tevékenységtől, ahol tizennyolc év alatti fiatallal kerülne kapcsolatba.