Ahogy arról korábban beszámoltunk, egy nagymacskához hasonló, fekete színű állatot rögzített mozgás közben a kamera egy Kiskunhalas határában zajló építkezés közelében. A felvételt a város polgármestere, Fülöp Róbert szombaton osztotta meg a közösségi oldalán. A rendőrség egy lakossági bejelentés után szakértők bevonásával megkezdték a videó valódiságának és az állat fajtájának vizsgálatát.

A kamera valóban egy fekete párducot vett fel

Szerdán a Police.hu oldalán újabb részletek derültek ki a felvétellel kapcsolatban, az egyenruhások arra kérnek mindenkit, hogy senki se próbálja befogni, sarokba szorítani az állatot!

Közölték azt is, hogy a videót elemezve az elsődleges vizsgálatok alapján a felvétel valódi. Ezenfelül a szakemberek véleményei alapján egy fekete párduc lehet a felvételen. A szakértő elmondta, hogy a ragadozó milyen állatokkal táplálkozik: kutya, macska, és kecske méretű jószágokra vadászik.

Ismertették, hogy a párduc alapvetően rejtőzködő életmódot folytat – nagy terület bejárására képes –, de az állat egyben kiszámíthatatlan is, mivel vélhetően eddig emberek között élt fogságban.

A rendőrök a társszervekkel együtt a külterületen élőket folyamatosan tájékoztatják a vadállattal kapcsolatos információkról

Az egyenruhások arra kérik az embereket, hogy értesítsék a térségben élő – többek között internetet nem használó – hozzátartozóikat! A társszervekkel együttműködve technikai eszközök telepítésére is sor került a szakemberek által meghatározott helyszíneken – tették hozzá.

A videó közzététele óta több bejelentés érkezett a rendőrségre, azonban azok közül csak egyet lehetett a keresett állathoz kötni. Ezen információk alapján a kiskunhalasi rendőrök azonnal a megjelölt helyszínre mentek, ami a korábbi felvételen látható területtől nem messze volt. Az egyenruhások nem találták a ragadozót, azonban valószínűsíthetően a nyomait látták a helyszínen.

Fotó: Police.hu

Továbbra is kérjük a kiskunhalasi lakosokat és a város térségében élőket, hogy ha információval rendelkeznek az állattal kapcsolatban, vagy látták, azonnal hívják a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságot a 06-76/513-356-os számon, vagy a 107, 112 központi segélyhívó számok valamelyikét – ismertette a rendőrség.

A videófelvételt a nagymacskáról itt tudjátok megtekinteni: