A mindenki által egyöntetűen tapasztalt búvárnak mondott Bence vasárnap kora délután érkezett a Heves megyei Apcra, a Széleskő-bányatóhoz, ahogyan már előtte is számtalan alkalommal. Senki nem gondolt semmi rosszra, hiszen a fiatal férfi – korát meghazudtolóan is – hatalmas tapasztalattal rendelkezett, hosszú évek óta merült a Föld minden táján, tengerekben, óceánokban és fagyos vizekben egyaránt. Azonban most vasárnap valami történhetett, ugyanis bár a jég tetejére vájt lékbe Bence még leereszkedett, feljönni már nem tudott, és a jégpáncél foglyaként a vízbe fulladt. A barátokat, a családot, az ismerősöket és a sporttársakat egyaránt sokkolták a történtek.

Bár másnak ez extrém sport, de Bence olyan otthonosan mozgott a vízben, mint más a szárazföldön, egyszerűen imádta, szinte a második otthona volt – mesélte a Borsnak a férfi egyik ismerőse. Mindenen átívelő extrém szenvedélyéről közösségi oldala is árulkodott, a fotókon is látszik, hogy a férfi maga vágta a lékeket, hegyet mászott és bármilyen extrém körülmény között merült. Az ismerősök azonban kihangsúlyozták, hogy Bence sosem volt felelőtlen.

Sosem volt óvatlan vagy vigyázatlan, mindig nagyon odafigyelt, pontosan tudta, milyen veszélyekkel jár a szenvedélye. Ezért sem értjük, mi történhetett aznap. Annyi terve volt még Bencének, igazságtalan, hogy ilyen fiatalon elment, méghozzá pont aközben, ami mindennél kedvesebb volt számára – tárta szét szomorúan a kezét az ismerős. Hozzáteszi: állítólag egy szemtanú még látta Bencét a tó partján, méghozzá egy, a parton álló lány társaságában, viszont úgy tudni, hogy Bence sem kötelet, sem biztosító embert nem vitt magával, több fiatal is aggódva nézte a partról. Barátai, bár elismerték a fiú magas szakértelmét, nagyon aggódtak érte.

Többen figyelmeztették, hogy legyen nagyon óvatos, mert csak egy élete van. És bár az volt, mindig mosolygott, és erre azt mondta, hogy valóban egyszer élünk, de azt nagyon. Mondogatták neki, hogy az édesanyjára legyen legalább tekintettel, akinek ő a mindene, és bár elfogadta a fia életvitelét, de nagyon féltette Bencét. Szegény anyukája, úgy tudjuk, teljesen összeomlott, nagyon szerették egymást Bencével – in­gatta a fejét az ismerős. A tragédia körülményeit szakértők bevonásával még vizsgálja a rendőrség.