RETRO RÁDIÓ

Ternovszky Béla elárulta, ki a kedvenc figurája a Macskafogóból





Teufel, Safranek, Grabowski – ismerősek ezek a nevek? Igen, pontosan, M. M. u. 80-ban egészen pontosan 1986-ban a Macskafogó, amely gyorsan sokak kedvence lett és nem csupán itthon, de külföldön is.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.06.05.
Egy igazi kultfilm

Mára Ternovszky Béla és Nepp József filmje igazi kultfilm lett. Mit kultfilm, képregény és társasjáték, sőt musical is! A filmből ma már önálló életet élnek az idézetek, mint az „Egy aprócska kalapocska benne csacska macska mocska” és még sorolhatnánk.

Együtt a nagy csapat - Illusztráció:Macskafogó

 

Az idén Kossuth-díjat kapott Balázs Béla-díjas Ternovszky Béla most az M5 Kontúr című portréműsorában árulta el, melyik a kedvenc figurája a Macskafogóból. De mesélt arról is, miként zajlott a rajzfilm szinkronizálása, és elmondta azt is, az ikonikus rajzfilmet élete fő művének tartja. A műsorban megszólalt a rendező lánya, Nóra is, aki elmondta, hogy édesapja mindig rajzolt, még az étteremben a szalvétára is. Az is kiderült, hogy Nórának elsőre nem tetszett a Macskafogó, amivel igencsak meglepte édesapját. Szóba kerültek a neves színészek is, akik a hangjukat adták a figuráknak, mint a nemrégen elhunyt Haumann Péter, vagy Benedek Miklós és Kern András. „Az egy jelenetben együtt játszó színészek egyszerre voltak a stúdióban, akik egymást is inspirálták. Öröm volt nézni, ahogy dolgoztak. A dialógusok felvételénél mi a hangmérnöki szobában ültünk, és időnként nagyon nevettünk. Sok ott rögtönzött mondat benne maradt a filmben” – emlékezett vissza a több, mint 35 éve töretlen népszerűségnek örvendő Macskafogó születésére. A Kontúrban elárulta, kedvenc szereplője a „kisember” karakterét megjelenítő Safranek. Ennek kapcsán fájó szívvel emlékezett meg a közelmúltban elhunyt színművészről, Haumann Péterről, aki zseniális „alakítást” nyújtott e szerepben is.

A Ternovszky Bélával készült portré, amelyben felidézi, édesapjának milyen nagy szerepe volt pályája alakulásában, újranézhető a Kontúr Médiaklikk-oldalán, vagy az alábbi linkre kattintva.

Haumann Péterre emlékezve a Duna műsorára tűzi a Macskafogót, amelyet június 18-án 19:45-től láthatnak a csatornán.

 

 





Ezeket olvastad már?
Gyurcsány, Karácsonyék és Magyar Péter mögött ugyanaz a cég áll

Gyurcsány, Karácsonyék és Magyar Péter mögött ugyanaz a cég áll

Kapuzárási pánik? Karácsony Gergely elismerte, hibázott

Kapuzárási pánik? Karácsony Gergely elismerte, hibázott

Brutális baleset a Határ úton: taxisba csapódott egy kocsi a felüljárón, ez történt az utassal

Brutális baleset a Határ úton: taxisba csapódott egy kocsi a felüljárón, ez történt az utassal

Négy gyermeke zokogva várta haza, elhunyt a nyíregyházi édesanya

Négy gyermeke zokogva várta haza, elhunyt a nyíregyházi édesanya

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás