Ma 16 különböző helyszínen lesznek izgalmasabbnál izgalmasabb programok, 16:00 óráig ingyenesen megtekinthető a Szent Korona is az Országházban de egész hétvégén látogatható az Aranyvonat. Szent István-terme is ingyen látogatható egészen Augusztus 31-ig, amely már az első napon nagy sikereket aratott, hiszen több ezren látogatták meg.

Kígyózó sorok az Aranyvonatnál

Szombat este koncertek pezsdítik fel a Műegyetem rakpartot és a belvárost, a Road Movie Live színpadon többek között a Margaret Island, a Halott Pénz és Ákos is fellép. A színpad nagy népszerűségnek örvend hiszen, augusztus 20-án, a teljes rakpart megtelt egészen a Szabadság hídig, családosokkal, fiatalokkal és külföldiekkel.

Leslie Mandoki Mic

Mándoki László kivételes koncertre készül Fotó: Metropol

A Szent István Bazilika előtti téren a Mandoki Soulmates ad ingyenes lemezbemutató koncertet ráadásul, még Al Di Meola a világhírű gítárost is láthatjuk. Mindenki igazán izgalmas showal készül. Ezen kívül további zenés események is folytatódnak mint például, Retro Tabán rock és pop koncertsorozat, a Szabadság téri Utcazene Fesztivál, és a magyar komolyzene legszebb dallamait felvonultató Panorama Classical.

A kreativitás sem maradhat el, ehhez kapcsolatos programok pedig a Bálnában valamint a Nehru parton találhatóak, ahol a Divat és Design Fesztivált rendezik. Vasárnapig kerekasztal-beszélgetéseken, kreatív foglalkozásokon, valamint workshopokon vehetnek részt az érdeklődők. A háromnapos programsorozat idején kézműves vásár, valamint a Budapest Select Pop-up Store is várja a látogatókat, ahol magyar divat- és formatervezők mutatkoznak be.

A kicsik sem maradhatnak ki, rájuk is sok program vár

A legkisebbeket szombaton is várja a Gyerekliget, a Városligetben a Vajdahunyad váránál kalandozhatnak a mesék birodalmában.

Nem utolsó sorban a gasztró élmények kedvelőinek a Csárdafesztivál, valamint a Magyar Ízek utcája program kedvez.

Hoppá! A csárdafesztivál kihagyhatatlan, Két Michelin-csillagos étterem csárdaételeiből is kóstolhatunk

A Szent István Nap programjairól részletes információ érhető el a folyamatosan frissülő szentistvannap2021.hu weboldalon. Az ünnepi programok leírásai a Szent István Nap mobilapplikáción is megtalálhatóak, amely a legfrissebb hírek mellett a kedvencnek jelölt műsorok kezdési időpontjairól is értesítést küld.