Példamutató kezdeményezést hirdetett ki Budafok-Tétény Önkormányzata. Összesen 430 esővízgyűjtő tartályt osztanak ki a lakosság számára, ezzel segítve a környezetkímélőbb öntözést. Az edényekkel rendelkező kerületiek ugyanis így már nem ivóvízzel, hanem összegyűjtött esővízzel tudják majd öntözni a kerti növényeiket – számolt be az akcióról budafokteteny.hu.

Képünk illusztráció Fotó: Shutterstock

Kezdetben egy Rózsavölgyben élő lakó ötlete volt, hogy jól jönne a kerületben, ha az önkormányzat besegítene a környezetkímélőbb megoldásban, ezért önkormányzati forrásra pályázatot adott be.

A polgármester, Karsay Ferenc jelentette be, hogy térítésmentesen fognak 300 literes tartályokat kiosztani az igénylők között. Első körben az erre szánt összegből 430 esővízgyűjtő tartályt tudnak majd a kerületiek között kiosztani, ami az önkormányzat számára összesen 8 millió forintot jelent. A felszólítás kiemeli azt is, hogy amennyiben még többen igényelnek majd esővízgyűjtőket, akkor az akció még a jövőben is folytatódik majd.

Egyelőre pontosabb információkat az akcióról még nem lehet tudni

A hivatalos tájékoztatás szerint a részletesebb tájékoztatásokat az önkormányzat közöl majd, de annyit már elárultak, hogy a mostani tartályoknak kieresztő csapja lesz, így nem kell majd szivattyú a használatukhoz.