„Meghaltam, mindenki meg fog halni” - mondta Ricsi, mielőtt kiugrott az ablakon - Videóval





A Kábítószer-ellenes világnapon megrázó riportban mesélnek azok a fiatalok, akiknek a barátja drog hatása alatt kiugrott az ablakon.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.06.27.
I. kerület Szívszorító

„A kábítószer elleni küzdelem nemzetközi napját 1988. június 26. óta évente ezen a napon tartják világszerte, mi rendőrök pedig nap mint nap küzdünk a drogkereskedelem ellen, hogy minél kevesebb veszélyes szer kerüljön forgalomba” - írja a police.hu.

A rendőrség megrázó videóriportot készített azokkal a tinikkel, akiknek 17 éves barátja 2020 májusában kiugrott egy I. kerületi lakás ablakából.

A barátok egy balatoni nyaralóból utaztak Budapestre szórakozni, és a buli előtt egyikük ismerősén keresztül kábítószert vásároltak. Az este folyamán a drogtól a fiú zavart és agresszív lett, és az egyik nyitott ablakon át megpróbált fellépni az ablakpárkányra. Ekkor még az egyik lány meg tudta őt fékezni, de a fiú ezután átrohant a másik szobába, és az ott nyitva lévő ablakon kiugrott a második emeleti lakásból. A mentők válságos állapotban kórházba vitték, de sérüléseibe pár nap múlva belehalt.

A fiatalok történetei aznap estéről

A videóból kiderül, hogy a csapat ünnepeléshez kibérelt egy jakuzzis apartmant.

Ott inni kezdtünk, többen drogot is fogyasztottunk. Én amfetamint és fűvescigit. Mások LSD bélyeget is” - mesélte megtört hangon az egyik fiatal. A fiúk a videó közben elmesélik, hogy milyen szereket vettek be a buli alatt. Egyikük azt is kihansúlyozza, hogy ő még rosszul is lett -„Ekkor fogyasztottam amfetamint, fűvet és LSD-ét. Félórán belül igazából rosszul is lettem.” „Senki nem gondolta volna, hogy ez lesz belőle” - mesélte a házibuliban résztvevő lány, aki szerint minden úgy indult, ahogy minden korábbi összejövetelen is. Nem is volt érezhető, hogy bármi komoly dolog történhetne.

Tök jó volt minden, majd a Ricsi így megzavarodott” - tehette hozzá később a videóban. „A dupla üvegű ajtóba belevert hármat, majd negyedjére betört az üveg” - mesélte el az egyik részvevő, aki hozzátette, hogy ekkor felszakadt Ricsi keze és minden tiszta vér lett. Mentőt hívtak, de a megzavarodott, droghatása alatt álló fiút nem lehetett lenyugtatni. Ricsi zavartan üvöltözni kezdett, hogy „Meghaltam, mindenki meg fog halni. Anya, Érd, lakótelep, miattatok csinálom”. A történetek alapján, „akkora adrenalin volt benne”, hogy nem tudták lefogni és összeverekedett egyik társával, majd neki futott az ablaknak, ahonnan második próbálkozásra siekrült kiugrania.

Mikor lerohantam én egyből azt hittem, hogy meghalt, de valamit még hörgött, vagy nem tudom, nem is nagyon emlékszem. Utána már semmi„ - mesélte a lány, aki végig nézte az egészet. ”Mi csak meg akartuk ünnepelni az érettségimet„ - mondta remegő hangon az egyik srác. „Anyukám is felhívott, és sírt a telefonba, hogy ez az egész velem is megtörténhetett volna és ha belegondolok én is nagyon rosszul voltam és ez elég nagy trauma volt ahhoz, hogy soha többé ne nyúljak ilyen szerekhez” - tette hozzá az egyikük.

Pesty László is forgatott a drogról

Budapest, végállomás címmel készült 2004-ben Pesty László dokumentumfilmje, amelyben kamerájával Adrienn, Balázs és Lacika életét követte nyomon. Dzsankik, azaz hajléktalan heroinosok voltak, és beengedték a kamerát az életükbe. Mindent megmutattak, mindent kimondtak. A film szituációk láncolata, amely bemutatja a drogok hatására egyre jobban leépülő fiatalok életét.

 





Ezeket olvastad már?
38 éve történt az atomkatasztrófa: a radioaktív felhő Magyarországot is elárasztotta

38 éve történt az atomkatasztrófa: a radioaktív felhő Magyarországot is elárasztotta

Tömegeknek nem jött álom a szemére: narancsszínű objektumok bukkantak fel az éjjeli égen

Tömegeknek nem jött álom a szemére: narancsszínű objektumok bukkantak fel az éjjeli égen

Városháza: romos az épület, sehol a zöld park, Karácsony Gergely a saját portáján sem tudott rendet tenni 5 év alatt

Városháza: romos az épület, sehol a zöld park, Karácsony Gergely a saját portáján sem tudott rendet tenni 5 év alatt

Halálos ágyán vallotta be szörnyű tettét az idős férfi

Halálos ágyán vallotta be szörnyű tettét az idős férfi

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás