Csupán közúti ellenőrzést keretében akartak kézben telefonálókat fogni a miskolci rendőrök a 3-as számú főúton, azonban nem számítottak rá, hogy büntetés helyett a segítségükre lesz szüksége két kamionosnak. A Police.hu számolt be róla, hogy július 22-én Nyékládháza és Emőd között két egymás után közlekedő tehergépkocsira figyeltek fel, amelyeknek vezetői telefonáltak. A rendőrök azonnal megállították őket, hogy ellenőrzés alá vonják a sofőröket.

A rendőrök mentették meg az egyik sofőr életét Képünk illusztráció/Pixabay

Kiderült, hogy az egyik sofőrt útközben megcsípte egy méhecske és allergiás reakciók léptek fel nála. Az apja pedig, aki elől haladt, telefonon tartotta a kapcsolatot a fiával és segített nekik az úton maradni. A rosszul lévő sofőrt azonnal beültették a járőrkocsiba, és gyorsan Nyékládházára vitték az egyre rosszabbul lévő férfit. A helyi orvosi rendelőben ellenszert adtak be neki, majd az ápolás után jobban is lett a férfi. Az édesapa pedig megköszönte a rend éber őreinek, hogy megmentették a fia életét. A rendőri jelentés részletét változtatás nélkül közöljük:

„A két személy által elkövetett szabálysértés miatt az ügy körülményeire való tekintettel sem helyszínbírságot, sem szabálysértési feljelentést nem teszek.”