Okoseszközök segítségével sarcolná tovább a budapesti autósokat az LMP társelnöke. Kanász-Nagy Máté „intelligens dugódíjat” szorgalmaz Budapesten, ami követné minden kocsi mozgását – szúrta ki a Magyar Nemzet.

„Ez azt jelenti, hogy az okoseszközök tudják azt mérni, nézni, hogy ki hol használja az autót a városban, és ahol nő a dugó mértéke, egyre nagyobb a torlódás, ott fölmegy a dugódíj… Ahol torlódás van, ott viszont valóban fizetni kell. Aki pedig nem tudja megvenni ezeket az okoseszközöket, valamilyen okból nem tudja használni, az mondjuk egy havidíjat vagy átalánydíjat tud adott esetben fizetni − vázolta elképzeléseit a Spirit FM Ökoóra című műsorában az LMP-s politikus. A javaslat elfogadásához azonban kétharmados többségre van szükség, amit a kormánypárti képviselők nem fognak megszavazni.

A Karácsony Gergely által is támogatott dugódíj bevezetése kapcsán Pálfalvi Milán, a Nézőpont Intézet elemzője a Magyar Nemzet kérdésére korábban már rámutatott, hogy miközben a baloldali városvezetés a dugódíjat szorgalmazva az életminőség javítására hivatkozik, valójában csupán az autósokat sarcolná meg a pénzszerzés reményében. Mindezt egy olyan városban, ahol szándékosan idézik elő a dugókat.