Az Egyesült Királyságban a napokban találtak hat brazil mutáns vírussal fertőzött személyt, de egy valószínűsíthetően rosszul kitöltött regisztráció miatt nem tudják beazonosítani az egyikükről, hogy ki is ő. A Mirror információi alapján az elveszett személy valószínűleg azt sem tudja, hogy a vírus a szervezetében van, ami miatt valószínűleg karanténba sem vonult.

Egyelőre még találgatják, hogyan történhetett meg a furcsa eltűnés, annyit tudni csak, a fertőzött embert február 12—13 között tesztelhették. A rendszer az Egyesült Királyságban úgy működik, hogy a tesztek a laborba érkezés miatt kapnak egy vonalkódot, az emberek adatait pedig online felületen adják meg később, de egy ideig semmilyen adat nem tartozik hozzá. Lehetséges, hogy a keresett ember úgy gondolja, kitöltötte a regisztrációs dokumentum minden részletét, de egy internetes kapcsolódási hiba miatt azok elveszhettek. Bárhogy is legyen, nem kapott értesítést az eredményekről.

A legvalószínűbb, hogy otthoni tesztet használt, hiszen más esetben a tesztet végző dolgozók segítettek volna a kitöltésben, így biztosítva, hogy később minden jól legyen megadva.

Az elveszett személy óriási veszélyt jelenthet, félnek, hogy így még jobban elterjedhet a mutáns vírus.