Szinte elképzelhetetlennek tűnik az ünnepi időszak adventi vásár nélkül. Az egyre fokozódó koronavírus járvány úgy tűnik, a karácsonyi készülődést se kíméli, de leleményes honfitársaink igyekeznek – ha csak virtuálisan is – megidézni a nappalinkba a Vörösmarty téri nyüzsgés hangulatát. A #vegyélhazait online kampányában mától egészen december 6-ig a virtuális térben vásárolhatjuk meg azokat a karácsonyi ajándékainkat, amiket valamelyik karácsonyi forgatagban vettünk volna meg. A program szervezői számára fontos, hogy az adventi koszorúk, kopogtatók, kozmetikumok, kézzel készített kendők, maszkok, mesekönyvek magyar cégek termékei legyenek, ezzel is segítve őket a járvány alatt. Részletek: www.vegyelhazait.hu

Fotó: Shutterstock

December 10-ig biztos nem lesz vásár

A koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzet miatt a magyar kormány rendelete szerint december 10-ig biztosan nem lehet adventi vásárokat rendezni. A rendelet szerint esti kijárási korlátozás mellett 10 főnél nem lehetnek egyszerre többen egy helyen, és a csoportosulások sem megengedhetők, így idén advent első két vasárnapját még biztosan otthon töltjük.

Fotó: Shutterstock

Az online kereskedőket figyeli a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai év végéig ellenőrzik az ünnepekhez kapcsolódó webáruházakat. Így akik, az online térben árulják termékeiket, érdemes odafigyelniük minden apró részletre, ha szeretnék elkerülni a büntetéseket. Az ellenőrök a számla- és nyugtaadást, illetve az áruk eredetét vizsgálják.