Sokkoló bejelentés érkezett február 25-én este a budakeszi rendőrkapitányságra: a Budakeszi Vadaspark környékén ugrott le valaki valahonnan. A nem túl sok információi ellenére is gőzerővel kezdték keresni a bajbajutotat a járőrök és egy polgárőr.

Ennyi is elegendőnek bizonyult, a helyszínre vonatkozó sejtés beigazolódott, amikor a park leghátsó parkolója melletti tisztásnál, a szikla párkányok alatt és a bokrok mögött egy összekuporodott férfit vettek észre a sötétben. A szolgálati kocsi fényszóróival világítottak, hogy az érkező mentők könnyebben megtalálják őket.

A bejelentés tartalma szerint a Budakeszi Vadaspark környékén ugrott le valaki valahonnan / Fotó: Police

A 23 éves dunaújvárosi férfi magánál volt, amikor odaértek. Nyirkos ruhában vacogott, ezért a rendőr pokróccal betakarta. Fájdalmai voltak ugyan, de hajlandó volt beszélgetni. Elmondta, ivott, mielőtt a legmagasabb szikla tetejéről leugrott. Sajnálja, de nem akar tovább élni. Míg a mentők kiértek, a járőr óvatosan „megvizsgálta” – esés közben sérülhetett meg bal válla és itt-ott voltak zúzódásai, a feje azonban nem vérzett, komolyabb sebesülése első ránézésre nem volt. Táskáját kezdte keresni, de nem tudta megmondani, hol hagyhatta el, a közelben nem látták – írja a Police.

A részeg férfi nem akart tovább élni / Fotó: Police

A rendőr segített a mentősöknek a nyakrögzítő pánt felhelyezésében és a hordágy cipelésében. A sérültet kórházba vitték, a járőr pedig visszafordult, mert a táska még hiányzott. A sziklapárkányt megkerülve gyalogolt a polgárőrrel az erdei úton a szikla tetejéig, amikor az elemlámpa fényénél megpillantották az elhagyott táskát, benne egy boros üveggel és személyes tárgyakkal. Magukkal vitték, hogy visszajuttathassák tulajdonosának.

Ha segítség kell

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is!