A kisfiú nincs könnyű helyzetben, ugyanis nemcsak az agyával voltak problémák, mivel csontjai sem voltak egészségesek, ezért lábra sem tudott állni.

A Bors számolt be arról, hogy mindössze az agya két százaléka fejlődött ki Noah Wallnak, aki csodával határos módon felépült, és ma minden vágya, hogy gólt lőjön egy igazi futballstadionban.

A kisfiú agya születésekor és most (Fotó: Northfoto)

Az orvosok születése után lehetetlennek tartották, hogy életben maradjon, ráadásul nyitott gerinccel is született, ami szintén nem segítette, hogy teljes életet éljen. Az orvosok arra kérték az édesanyát még a várandósság alatt, hogy vetesse el a gyereket, hiszen az sem neki, sem a kisbabának nem tenne jót, ha világra jönne.

A szülök bár elgondolkodtak azon, hogy megtartsák-e a magzatot, és már a koporsót is kiválasztották, ám végül úgy döntöttek, betegen is vállalják, hogy megszülessen gyermekük.

Azóta a kisfiú szervezete harcol a betegség ellen, és csodával határos módon időközben agya 80 százalékát már vissza is növesztette. Noah ellentmondott minden biológiai törvényszerűségnek, ugyanis ma már egy életvidám kilencéves gyerekről beszélhetünk. Emellett önállóan tud enni és beszélni, érti amit mondanak neki, és már a lábát is tudja mozgatni.

Betegsége ellenére is nagyon mosolygós (Fotó: Northfoto)

Már nagyra törő tervekben gondolkodik, ugyanis nemcsak hogy mozgatni szeretné a lábát, de gólt is szeretne rúgni, méghozzá egy igazi stadionban. Ehhez azonban az kell, hogy lábra tudjon állni, amihez a napokban elvégzett ötórás műtét még csak egy kezdő lépés.

A műtét után nagyon fájt, de már jól vagyok, pedig a tűktől is félek” – tolmácsolták a fiúcska szavait a Wales Online-nak szülei a beavatkozás után.