Tavaly a pandémia miatt elmaradt, azonban idén megtartják a szokásos Pont Ott Partit. Az esemény helyszíne az ELTE Lágymányosi Campusánál zajlik, amelyet egyébként percről percre élőben közvetít az Az UniLife felsőoktatási portál.

Hatalmas tömeg kezd gyűlni a Lágymányosi híd lábánál Fotó: Metropol

Hatalmas tömeg kezd gyűlni a Lágymányosi híd lábánál Fotó: Metropol

A szervezők este 22:30-ig várják a diákokat számos programmal. A fő attrakció természetesen 20:00-kor várható, amikor egy hatalmas kivetítőn megmutatják a ponthatárokat. Lesz kerekasztal-beszélgetés, de a buli sem marad el, amelyről a Soulwave és Metzker Viktória gondoskodik. A rendezvény ingyenes, de belépéskor be kell mutatni vagy a védettségi igazolványt, vagy az azt igazoló elektronikus okmányt.

A helyszínen a nagy meleg miatt délután még nem voltak nagyon sokan, de ahogy enyhült kicsit az idő és az este 20 óra is közeledik, egyre többen érkeznek a Lágymányosi hídhoz közeli Campushoz.

A vicces tábla jól tükrözi mit várnak a ma estétől a jelenlevők Fotó: Metropol

A Metropol megkérdezett néhány jelenlevőt, mennyire izgul az eredmény miatt.

Abban nagyjából biztos vagyok, hogy felvettek egyetemre, ezért annyira nem izgulok.” – mondta Vanda.

„Én úgy vagyok vele, hogy az alapján amennyi pontom van és amennyi kell, ha jól számoltam fel vagyok véve, de nyilván kicsit izgulok azért” – osztotta meg Berte Sára.

Sokan csak azért jöttek el, hogy jól érezzék magukat Fotó: Metropol

Sokan csak azért jöttek el, hogy jól érezzék magukat Fotó: Metropol

Akadtak bőven olyan is, akik csak a hangulat miatt jöttek el:

“Mi személy szerint nem a pont határok bejelentésére várunk, mi inkább a ‘feeling’ miatt jöttünk, mert ugye tavaly nem volt, amikor mi érettségiztünk és hát ingyen Soulwave koncert is lesz – árulta el Huszerek Virág.

Krisztián Anita is hasonlóan vélekedett: „Én is abszolút ezért, a hangulat miatt vagyok itt. Ugye tavaly is jöttem volna de hát ugye akkor elmaradt azt azért nagyon sajnáltam úgyhogy most azért kiváncsi voltam, hogy milyen.„