A 45 éves Michelle Renee maga is átélte azokat a kapcsolati nehézségeket, amelyeket most gyógyít. Tizennyolc évi házasság után vált el.

„A kapcsolatom alatt nem foglalkoztam magammal, az önkielégítéssel, vagy éppen azzal, hogy fejlődjek, és megszerettessem magammal a szexet. Miután kiléptem belőle, elkezdtem kiismerni magamat. Kurzusokat végeztem, és szexterapeuta lettem” – nyilatkozta a szakember a Mirrornak.

Elárulta, hogy életében a fordulópontot az jelentette, amikor találkozott egy 38 éves, szűz férfivel, aki fizetett egy „szexpótlékszemélynek”, hogy elveszíthesse vele a szüzességét. Ekkor döntötte el, hogy ő is hasonló módon fog segíteni az embereken.

Ez nem prostitúció, nem arról szól a dolog, hogy kielégítek embereket, hanem arról, hogy egy kurzus során megtanulják a tanítványaim a szexet és hogy hogyan élvezzék a másikkal” – mondta el Michelle, aki „szexuális béranyaságnak” nevezi ezt a munkát.

Nem mindig része a terápiának a közösülés, de néha megtörténik az is” – fejtette ki a részleteket a nő a lapnak. Továbbá elmondta azt is, hogy az Egyesült Királyságban ez teljesen legális, ugyanis nem a testi kontaktusért fizetnek a hozzáfordulók, hanem tanácsadásért és a módszer elméleti részéért. Ráadásul a kurzusok nagy százalékában nincs is szükség a nemi kapcsolatra.