RETRO RÁDIÓ

Ezek alapján választották ki a legjobb fotókat – Videó!





Pár nap és kiderül, kik nyertek a Metropol fotópályázatán! Lapunk három kategóriában hirdetett versenyt: a Füstmentes Budapest, a Budapest, szeretlek! és a Budapest nyitva kategóriában.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.06.19.
Kreativitás

A közönség is szavazhatott arról, kik készítették el a legjobb képeket a három kategóriában. A győztesek nevét a Metropol Facebook-oldalán tesszük közzé.

„A zsűrizés több etapból álltˮ – ismertette a válogatás részleteit Molnár Irina, a Mediaworks Tömegmédia lapigazgatója. „Mindegyik kategóriában voltak olyan képek, amik szerelem első látásra. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy több száz beküldés érkezett minden kategóriában. A legpopulárisabb kategória a Budapest, szeretlek! volt természetesen, de nagyon örülünk annak is, hogy a Füstmentes Budapest is rengeteg beküldött képet hozott. Itt az egészséges, fejlődő, tiszta városképet szerettük volna látni, és azt meg is kaptuk. Köszönjük szépen” – hangsúlyozta Molnár Irina.

Ezek alapján döntöttek

„Én egy kicsit a képvágó és különböző, úgymond más perspektívájú képeket részesítettem előnyben, amelyek különleges megoldásokat, innovációkat próbáltak bemutatniˮ – ismertette Oláh Zsuzsanna, az ÉHTM elnöke.

„Ilyenkor nehéz a döntés a zsűrinek, mivel vannak olyan képek, amik személy szerint tetszenek a zsűrinek, és van olyan, amit alapvetően úgy nézünk, hogy a közönség hogyan reagálna rá, illetve vannak olyan képek, amikre azt mondjuk, hogy ez viszi a prímet” – árulta el Rizsavi Tamás, az extrém helyszíneken készített városi fotóival ismertté vált fotóművész.

Ficsor Zoltán szerint a mezőnyben rengeteg kreativitás és rengeteg színes, nagyon mozgalmas és a nyitottságra, a felszabadultságra utaló fotó kapott helyet.

„Borzasztó nehéz dolga van a szűrinek, hogyha ebből az anyagból kell választani, úgyhogy én szerintem mindenki győzött egyébként, aki valamilyen képet beküldött erre a pályázatraˮ – jelentette ki a Villanypára Egyesület elnöke.

„Az elsődleges szempont nekem az első képi benyomás, amikor azt mondom, hogy »hú«, akkor azt a képet megjelöltem, és utána kezdem benne keresni a témához kapcsolódásnak a kifejtését” – mondta el Daróczi Csaba fotóművész, az Év európai természetfotósa díj győztese (2016).

Dombóvári Tamás úgy gondolja, el kell vonatkoztatni a témától, hogy Budapest nem csak a turisztikai látványosságairól híres.

„Éppen ezért volt nehéz így a döntés, mert sok olyan pályázat volt, ami valamilyen szinten ezeket ragadta meg, de hogy Budapest azért több és sokkal másabb látnivalókat is tud ezeknél elénk tárni. Alapvetően a különbözőségek megtalálása volt számomra nehéz itt a pályázat elbírálás folyamánˮ – hangsúlyozta az Escher Károly-díjas fotográfus.

NYEREMÉNY

A szakmai zsűri mind a 3 kategóriában választ első, második és harmadik helyezettet.

  • helyezetteknek 150 000 Ft + 50 000 Ft értékű CEWE ajándékutalvány,
  • helyezetteknek 100 000 Ft + 30 000 Ft értékű CEWE ajándékutalvány,
  • helyezetteknek 50 000 Ft + 20 000 Ft értékű CEWE ajándékutalvány.
  • A közönségszavazatok alapján a különdíj nyertese egy Sencor akciókamerát és 50 000 Ft értékű CEWE ajándékutalványt kap.

     





    Ezeket olvastad már?
    Szénné égett holttestre bukkantak a csendes zsákutcában – Videó

    Szénné égett holttestre bukkantak a csendes zsákutcában – Videó

    Most kaptuk: kizuhant egy 3 éves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

    Most kaptuk: kizuhant egy 3 éves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

    Hova lett Kispesten az orvosi rendelő pénze?

    Hova lett Kispesten az orvosi rendelő pénze?

    Ahelyett, hogy örült volna, lecsapta a lottónyertes a telefont, amikor közölték vele a jó hírt

    Ahelyett, hogy örült volna, lecsapta a lottónyertes a telefont, amikor közölték vele a jó hírt

    Top hírek





    Ezek is érdekelhetik



    Hírlevél-feliratkozás