Fantasztikus összefogás született, ami bizonyítja, nem számít a távolság, a magyarok a bajban is összetartanak. Nem várt segítséget kapott a budapesti Gléda vendéglő, amit az új-zélandi ANZIL Hungarian Restaurant magyar tulajdonosa keresett meg, hogy támogassa a koronavírus miatt bajba jutott éttermet.

A GLÉDA vendéglő segít az óbudai anyaotthon lakóinak

A Gléda vendéglő segít az óbudai anyaotthon lakóinak

Február közepén indult a Gléda vendéglő és az új-zélandi ANZIL Hungarian Restaurant közös akciója, amelynek keretében Új-Zélandon jótékonysági vacsorákat rendeznek, az adományokból pedig a Gléda hetente egyszer teljes menüt főz és szállít ki az óbudai anyaotthon lakóinak, így biztosítva pár nap munkát a kollégáiknak.

Az akcióhoz azóta többen is csatlakoztak a világ mindkét végén, így nemcsak a rendszeres főzés folytatódhat, hanem külön húsvéti csomagokat is összeállítanak az adományokból.

A Szabi a Pék 100 kalácsot süt az ajándékokhoz

A csomagba fogyasztásra kész, főtt, szeletelt sonkát, keménytojást és tormakrémet készítünk Gléda-stílusban, a tarjáni Szilvi Zöldség pedig újhagymát és friss retket tesz bele. A foszlós kalácsot Szabi a Péktől szerettük volna rendelni, de ő sem fogadott el pénzt, inkább 100 kalácsot süt az ajándékokhoz. A gyermelyi székhelyű Kreatív Ajándék pedig saját kézzel elkészíthető, kifesthető figurákat és fajátékokat rejt a csomagba, hogy maradandó ajándékot is hozzon a nyuszi„ – sorolja Kerekes Sándor, a Gléda vendéglő séftulajdonosa.

Gléda-stílusban küldik a kész, főtt, szeletelt sonkát, keménytojást és tormakrémet

Az ANZIL Hungarian Restaurant adománygyűjtő akciójához Új-Zélandon már csatlakozott az Aucklandi Magyar Klub és a magyar ízeket készítő Szilvia’s Little Kitchen, így az anyaotthon lakói egy hónapig még biztosan élvezhetik a világot átívelő gondoskodást, hiszen „aki szeret, az etet!