A kettős gyilkosságot tervező mindössze 26 éves canberrai nő azt hitte, jó helyen jár szörnyű terve megvalósításához, amikor a darkweb-en keresett bérgyilkost, hogy szörnyű tette soha ne derüljön ki – írja a Vice.com.

Talált ugyan egy „jelentkezőt”, aki hatmillió forintért vállalta, hogy megszabadítja szüleitől, sőt már másfél millió forint előleget is kifizetett a remélt vérengzés fejében, amikor a darkneten szörföző nemzetközi újságíró felfigyelt az esetre, ráadásul még azt is megtudta, hogy a nő milyen utasításokkal látta el a felbérelt gyilkost.

Képünk illusztráció / Pixabay

Az újságíró azonnal értesítette a hatóságokat, akik lenyomozták a nő internetes tevékenységeit és banki tranzakcióit is, majd nem sokkal később házkutatást tartottak a lakásán, ahol az a pénz is előkerült, amit még szeptemberben lopott el szüleitől. A helyszínen azonnal letartóztatták, a bérgyilkos után a rendőrség tovább folytatja a nyomozást.

A web sötét oldala sokkal inkább a csalók, mint sem a bérgyilkosok paradicsoma” – magyarázta az olvasóközönség megnyugtatására Emily Wilson biztonsági szakértő a New York Times-nak. Mint mondta, a sötét web bár valóban sötét, azonban az itt található platformok nagy többsége minden bérgyilkosságot vagy merényletet hirdető posztot azonnal letilt az oldaláról.