Mátét egyik reggel hiába ébresztgette az édesanyja, nem ébredt fel és látszott, hogy zavarodott volt. Mint kiderült, annyira rettegett attól, hogy iskolába kell mennie, hogy fagyállót ivott.

A nyolcadikos fiú, aki az egyik debreceni iskola autista tagozatára járt, a TV2 Tények riporterének elmondta, hogy nemcsak a külseje miatt bántották őt, hanem azért is, mert sokat tanult, hiszen vegyészmérnök akart lenni.

„Fájt nekem és tényleg volt olyan, hogy sírva mentem ki az iskolakapun, összeomolva” – árulta el Máté az okát, amiért véget akart vetni az életének.

A gyerek még időben kapott segítséget, és azóta jobban van, már nem bántaná magát. Egy pszichológus szerint azonban érdemes figyelni a gyerekek viselkedését, mert az apró változások akár iskolai zaklatást is jelezhetnek.

Van segítség!

Ha Neked, vagy valakinek a környezetedben segítségre van szüksége, tárcsázd a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123-as telefonszámot, akár mobiltelefonról is, vagy keresd fel a www.ongyilkossagmegelozes.hu oldalt!