Tavaly nyáron, augusztus második felében történt, hogy egy délután kilenc hónapos fiát akarta megetetni, és a konyhában leterített plédre ültette a babát egy nő. Ő a közelében lévő kanapéra ült. Kis idő múlva észrevette, hogy a gyerek hozzányúlt a szemközti falnál lévő hosszabbítóhoz, ami nem rendeltetésszerűen működött, mivel korábban valaki kiszerelte belőle a kapcsolót, és a két vezetéket szigetelés nélkül kötötte össze.

Az anya ijedtében felugrott a kanapéról, hogy megfogja a gyermekét, de mire odaért, a gyermek már belenyúlt a váltókapcsolón lévő nyílásba, és annak következtében megrázta az áram, amitől megijedt, felsírt.

A vádlott édesanyja segítségét kérte, értesítették a mentőket, akik kórházba szállították a gyermeket. A gyermek az áramütés következtében a jobb gyűrűs ujján áramjeggyel járó 8 napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett el.

Az ügyben rendőrségi eljárás indult. A nyomozás során kiderült, hogy a balesetet az okozta, hogy a nő nem tette biztonságos, a gyerek számára elérhetetlen helyre a hosszabbítót. Az ügyészség a büntetlen előéletű nővel szemben próbára bocsátást javasolt – írja az Ügyészség.